Ertuğrul Gazi’yi anma törenine olaylar damgasını vurdu

Ertuğrul Gazi’yi anma törenine olaylar damgasını vurdu

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin katıldığı Söğüt'teki Ertuğrul Gazi’yi anma ve Yörük Şenlikleri gergin başladı.

Ertuğrul Gazi’yi anma törenine olaylar damgasını vurdu
16px
24px
14.09.2014 12:59
ABONE OLgoogle
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin katıldığı Söğüt'teki Ertuğrul Gazi’yi anma ve Yörük Şenlikleri gergin başladı. İki lider ve beraberindekiler Ertuğrul Gazi Türbesi’ne aynı anda gelince Başbakanlık korumalarıyla MHP'liler arasında gerilim çıktı. Polisin müdahalesiyle yatışan gerilim, bu kez şenlikte yeniden ateşlendi

Şenlikler öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ertuğrul Gazi Türbesi’ne ziyaret için geldiği sırada başbakanlık korumaları ile MHP’li partililer arasında gerginlik yaşandı.

DEVLETİN BAŞBAKANIDIR BİZ BEKLERİZ

AK partililer de devreye girince olaya çevik kuvvet polisleri müdahale etti. O sırada türbe ziyareti için girişte bulunan MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Başbakan Davutoğlu için “Devletin başbakanıdır biz bekleriz sonra gireriz doğrusu da budur" dediği öğrenildi.

DESTİCİ'NİN ÖFKESİNİ DAVUTOĞLU DA YATIŞTIRAMADI

Ancak MHP liderinin ve çevik kuvvetin müdahalesiyle yatışan gerilim, şenlik alanında bir kez daha alevlendi. Şenlik alanındaki gerginlik MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin kürsüden konuşma daveti anonsu üzerine başladı. Protokoldeki yerinde oturan BBP Lideri Mustafa Destici, "Burası Söğüt burada herkes konuşmalı bana konuşma hakkı vermemek partime ve partililerime saygısızlıktır deyip ayaka kalktı.Tören alanını terketmek için hamle yaptığı sırada Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Destici’yi iknaya çalıştı.

PROTOKOLÜN ÖNÜNDE İTİŞ KAKIŞ

Bu sırada BBP’liler ile Başbakanlık korumaları arasında gerginlik yaşandı. İtiş kakış sırasında protokolün önünde yeralan sehpanın kırıldığı öğrenilirken Destici protokoldeki yerini terketti bir grup yörük ile birlikte alandaki çimlerin üzerinde oturmaya başladı.

KÜRSÜYÜ DEVİRDİLER

MHP lideri konuşmasını tamamlayıp kürsüden indiği sırada BBP'li bir grup kürsüye yöneldi. Bunun üzerine polis ile aralarında gerginlik çıktı. Aradan sıyrılan bir partili kürsüye çıkıp sunucunun elinden mikrofonu aldı ve kürsüyü devirdi. Başka bir partili ise sahnedeki hoporlörü aşağı attı. Yaşanan olayların ardından polis bir grup partiliyi alandan uzaklaştırdı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde