Ertelenen İstanbul Otomobil Fuarı mayısta açılıyor

Ertelenen İstanbul Otomobil Fuarı mayısta açılıyor

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ve TÜYAP Fuarcılık işbirliği ile iki yılda bir organize edilen İstanbul Autoshow otomobil fuarı geçen yıl sektörde yaşanan daralmanın da etkisiyle ertelenmişti.

Ertelenen İstanbul Otomobil Fuarı mayısta açılıyor
16px
24px
22.01.2015 08:21
ABONE OLgoogle
Daha önce sonbaharda düzenlenen fuar bu yıl uluslararası fuar takvimine uygun bir şekilde 2015 yılı Mayıs ayına alındı. 22-31 Mayıs tarihleri arasında Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek fuara bu yıl 600 binin üzerinde ziyaretçi katılması bekleniyor.

Fuarı basına tanıtan ODD Başkanı Mustafa Bayraktar, tarih değişikliği ile ilgili olarak, “Bazı markalar stantlarını fuar fuar gezdiriyor. O yüzden uluslararası fuarlar ile uyum sağlayan tarih olması önemliydi. İç piyasanın dinamiklerini de gözettik. Yaza girmeden gerçekleştirelim istedim. Ayrıca model değişikliği yılı olması da bu kararımızda etkili oldu.” açıklaması yaptı.

Bayraktar, 2017’deki bir sonraki fuarın Uluslararası Otomobil Üreticileri Organizasyonu (OICA) ile uyumlu tarihler gözetmek adına nisan ayına alınabileceğini belirtti. Bayraktar, fuarda bu yıl hem fiziki şartların daha iyileştirileceğini hem de metrekare olarak büyüyeceklerini dile getirdi.

TÜYAP Autoshow Başkanı İlhan Ersözlü ise fuarın 2015 genel seçimleri dışında yılın en büyük etkinliği olacağını kaydetti. Ana sponsorun Shell olduğu bilgisini veren Ersözlü, Continental, Çelik Motor ve Generali Sigorta’nın diğer sponsorlar olduğunu söyledi.

TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, bir önceki fuarda 576 bin ziyaretçi geldiğini belirterek, bu yıl bunun biraz üzerine çıkabileceklerinin altını çizerek, “Rusya’nın ekonomisi malum. Suriye’de iç savaş var. Libya zaten para ödemiyor ve ‘uçağınızı düşürürüz’ diye tehdit ediyor. Mısır ile kavgalıyız. Dolayısıyla buralardan daha az ziyaretçi alabiliriz.” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde