Erol Aksoy: İhaleden kaçıyorlar

Erol Aksoy: İhaleden kaçıyorlar

Show TV’nin TMSF tarafından Ciner Grubu’na satılmasıyla ilgili dava İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nde görüldü

Erol Aksoy: İhaleden kaçıyorlar
16px
24px
21.11.2014 07:58
ABONE OLgoogle
Show TV’nin ihalesiz olarak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından Ciner Grubu’na satılmasıyla ilgili dava İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nde görüldü.

Show TV’nin kurucu patronu Erol Aksoy ihalesiz olarak satılan Show TV’yle ilgili, kamunun büyük bir zarara uğratıldığını söyledi.

Aksoy, “Bir devlet kurumu olan TMSF’nin ihalesiz satışı kabul edilemez. Bu satışla kamu zarara uğratıldı... TMSF’nin faaliyetleri kanuna uygun olmak zorundadır. Eğer TMSF’nin takdir yetkisi varsa bunu kamu yararına uygulamalıdır. Ama burada kamu zarara uğratıldı. Satış, hiçbir şekilde pazarlığa tabi olmadı” şeklinde konuştu.
 
Medya sahipliği için

 
Aksoy ayrıca, “Kanalın 97 milyon dolara satıldığı söyleniyor ancak bu 97 milyon doların ödenip ödenmediğine dair de şüphe var. 97 değil ihalede 98 milyon dolar alma ihtimali olsa bile bu işlem iptal edilmelidir. Ancak burada başka bir şey var. Medya gruplarina kimin sahip olabileceğine dair bir yönlendirme olduğu için ihaleden kaçıyorlar” ifadelerini kullandı.
Aysun Yazıcı/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde