Ericsson’da Türk yöneticiye büyük görev

Ericsson’da Türk yöneticiye büyük görev

Ericsson’un 22 ülkedeki stratejisinden Alp Uysal sorumlu olacak

Ericsson’da Türk yöneticiye büyük görev
16px
24px
25.09.2014 11:52
ABONE OLgoogle
Alp Uysal, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 22 ülkeyi kapsayan Ericsson Ortadoğu Bölgesi'nde Strateji ve Pazarlama’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı oldu.

Alp Uysal, 1 Ağustos 2014 tarihinden itibaren, Ericsson Ortadoğu Bölgesi Strateji ve Pazarlama’dan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Türkiye, İsveç ve Amerika’da  21 yıl boyunca başarılı projelere liderlik eden Uysal, bu görev öncesinde Ericsson RMEA Bölgesi’nin Mobil Genişbant’tan Sorumlu Direktörü’ydü.  

Alp Uysal Kimdir?

Stanford Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olan Alp Uysal, Pennsylvania Wharton School’da işletme eğitimi aldı.

1993 yılında Amerika’da US West Advanced Technologies şirketinde ARGE Mühendisi olarak çalışma hayatına başlayan Uysal, 1999 yılında yine aynı ülkede McKinsey bünyesine katılarak teknoloji stratejisi alanında uzmanlaştı. 2002-2006 yılları arasında yazılım firması TIBCO’da Pazarlama ve Satış birimlerinde yöneticilik yaptıktan sonra Türkiye’ye dönen Uysal, Ericsson’da Turkcell ve Vodafone takımlarında çeşitli Satış görevlerinde bulundu.

Alp Uysal 2010 yılında Orta Doğu Bölgesi Satış Operasyonlarından Sorumlu Direktör görevini üstlendi. Ericsson’un İsveç’teki merkez ofisinde de 1 yıl süreyle bulundu ve burada önemli Mobil Genişbant projelerini yürüttü. 2013-2014 yılları arasında Ericsson’un RMEA bölgesi Mobil Genişbanttan Sorumlu Direktörlüğü görevini üstlendikten sonra, 1 Ağustos 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Ericsson Ortadoğu Bölgesi Strateji ve Pazarlama’dan Sorumlu Başkan Yardımcılığı’na getirildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde