Ergun Özen, Aziz Yıldırım'ın 'Fenere başkan ol' teklifine ne cevap verdi?

Ergun Özen, Aziz Yıldırım'ın 'Fenere başkan ol' teklifine ne cevap verdi?

Fenerbahçe Kulübü Başkanı, Garanti Bankası Genel Müdürü Özen’e “Gel, başkan ol” çağrısı yaptığı. Ergun Özen, teklife ne cevap verdi?

Ergun Özen, Aziz Yıldırım'ın 'Fenere başkan ol' teklifine ne cevap verdi?
16px
24px
28.08.2015 07:38
ABONE OLgoogle
Fenerbahçe Kulübü Başkanı, Garanti Bankası Genel Müdürü Özen’e “Gel, başkan ol” çağrısı yaptığını açıkladı. Özen ise bu teklife “İlgilenmiyorum” cevabını verdi

Aziz Yıldırım'dan emekli bankacıya başkanlık teklifi

Garanti Bankası’nda genel müdürlük gö-revini 2 Eylül’de Ali Fuat Erbil’e devretmeye hazırlanan Ergun Özen’e Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’dan sürpriz teklif geldiği ortaya çıktı.

Önceki gece bir televizyon kanalının spor programına konuk olan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Yıldırım sporun yanı sıra siyaset ve ekonomiden de ses getiren mesajlar verdi. Başkan, Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk gibi koyu Fenerbahçeli olan Garanti Bankası Genel Müdürlüğü’n-den ayrılmaya hazırlanan Ergun Özen için de iş dünyasında da sürpriz ve şaşkınlıkla karşılanan bir açıklama yaptı.

BUNLAR DEĞERLİ İNSANLAR

Canlı yayına kulübün Sportif Direktörü Giuliano Terraneo ile birlikte katılan Yıldırım, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen’e başkanlık teklif ettiğini açıkladı. Yandex’in sponsorluğu ile ilgili çalışmaların yapıldığı bir gün Özen’in kulübe geldiğini söyleyen Başkan Yıldırım, “Kızar şimdi söylüyorum diye belki. ‘Gel, emekli oluyorsun artık. Bu kulüpte görev yap. Başkan ol’ dedim. Bunlar değerli insanlar, böyle kişiler kulübün içinde olmalı” açıklamasında bulundu.

SAYGI DUYUYORUM

Yıldırım’ın bu açıklamaları üzerine bankacılık sektörünün duayen ismi Ergun Özen’i arayıp, “Fener’e başkan oluyormuşsunuz, doğru mu” diye sorduk.

Başkan Yıldırım’ın bu sürpriz olarak nitelendirdiği açıklamalarından haberdar olduğunu belirten Özen, şunları söyledi:

“Yandex’le ilgili bir konu için kulübe uğramıştım. Orada dillendirilen bir konuydu. Aziz Bey’i çok severim, saygı duyuyorum. Ama başkanlıkla ilgilenmiyorum.”

Türkiye’de bankacılık sektörünün duayenlerinden Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, 15.5 yıldır sürdürdüğü genel müdürlük görevini önümüzdeki ay başında Ali Fuat Erbil’e bırakacak.

Özen, 2 Eylül’den sonra, Doğuş Grubu’nun sahibi Ferit Şahenk’in başkanlığını sürdürdüğü Garanti Bankası’nda yönetim kurulu üyesi olarak görevine devam edecek.

Başkan yükselen dövizden şikayetçi

BAŞKAN Aziz Yıldırım, yükselişe geçen dövizden şikayet etti. 1998-2014 yılları arasında toplam 358 milyon 370 bin 750 dolar vergi ödediklerini, bankalara 15 milyon 611 bin Euro borç kapattıklarını belirten Yıldırım, kulüplerin önündeki en büyük riskin “kur riski” olduğunu vurguladı. FB Başkanı, canlı yayındaki açıklamalarında “Gelirlerimizin yüzde 70’i TL, giderlerin yüzde 70’i Euro’dur. Kur yüzde 30 yükseldi. Bu borçluluğumuzu olumsuz etkiler” ifadelerini kullandı.
Mehtap Ertürk/Sözcü

Aziz Yıldırım'dan emekli bankacıya başkanlık teklifi
 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde