Eren Talu’nun Levent'teki binasını hacizden kim aldı?

Eren Talu’nun Levent'teki binasını hacizden kim aldı?

Eren Talu’nun Levent’teki Kanyon Alışveriş Merkezi’nin karşısındaki iş merkezi hacizden satılığa çıkarıldı. Binayı kim aldı?

Eren Talu’nun Levent'teki binasını hacizden kim aldı?
16px
24px
17.01.2014 13:48
ABONE OLgoogle
Mimar Eren Talu’nun başına gelenleri hatırlarsınız… Türkiye’de birçok başarılı mimari projeye imza atan Talu, 2008 yılında Seyrantepe’deki bugün Türk Telekom Arena olarak bilinen stadın yapımına talip olmuştu.
 
Stadın yapımının yüzde 24’ünü bitiren ama daha sonra kredi bulamadığı için sıkıntıya giren Talu’nun mal varlığına borçları nedeniyle haciz konulmuştu.
 
Talu’nun kendisinin yaptığı ve bir katını da kullandığı Levent’teki Kanyon Alışveriş Merkezi’nin karşısındaki iş merkezi de hacizden satılığa çıkarılmıştı.
 
İki bodrum, zemin, asma kat ve beş normal kattan oluşan iş merkezindeki normal katların her biri için 700 bin TL değer biçilmişti. İlk olarak 2009 yılının eylül ayında icradan satışa çıkan binayı, Astay Gayrimenkul aldığını öğrendik.
 
Four Seasons Otelleri’nin Türkiye’deki sahibi olan Astay Gayrimenkul’un Yönetim Kurulu Başkanlığını  Mesut Toprak yürütüyor.
 
Astay Gayrimenkul’un Zeytinburnu’ndaki OnaltıDokuz projesi “İstanbul’un siluetini bozuyor” tartışmalarına neden olmuştu.
 
Öğrendiğimize göre, şirket Levent’teki yeni binasını yönetim merkezi yapmış ve önceki hafta iç tadilatı biten binaya taşınmış. Binanın dış tadilatı halen devam ediyor. 
 
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde