Erdoğan'la polemiğe giren Durmuş Yılmaz hangi partiden aday?

Erdoğan'la polemiğe giren Durmuş Yılmaz hangi partiden aday?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la faizler konusunda "Keynes" polemiği,ne giren Durmuş Yılmaz seçimlerde hangi partiden aday olacak.

Erdoğan'la polemiğe giren Durmuş Yılmaz hangi partiden aday?
16px
24px
11.02.2015 07:04
ABONE OLgoogle
7 Haziran'daki milletvekili seçiminde AK Parti'den aday olmak için bürokrasiden art arda istifalar gelirken, MHP'den sürpriz bir isim aday olacak
     
Merkez Bankası Başkanlığı döneminde faizlerin indirilmesi konusunda dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'la sürtüşme yaşayan, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yine faizler konusunda "Keynes" polemiği,ne giren Durmuş Yılmaz MHP'den aday olacak.

Merkez Bankası Başkanlığı'nı Erdem Başçı'ya devrederek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Başdanışman olan Durmuş Yılmaz'ın adaylığına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den onay çıktığı öğrenildi.

Yılmaz, ırgatlıktan bürokrasinin zirvesine giden bir başarı öyküsünün sahibi. Merkez Başkanlığı döneminde hükümetle özellikle faiz indirimi ve enflasyon konularında karşı karşıya gelen Yılmaz, Ankara Yenimahalle'deki mütevazi evinin kapısında serilmiş gazete üzerindeki ayakkabılarla gündeme gelmişti.

Görev süresinde başarılı icraatları kadar, ilginç kişiliği ve hayat tarzıyla da konuşulan Yılmaz, hayatı boyunca hiç kol saati almamış. Halen kullandığı saatini ise 1999'damesai arkadaşları hediye etmiş
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde