Erdoğan korkusu: Yatırım Zirvesi'nde 5G iptali!

Erdoğan korkusu: Yatırım Zirvesi'nde 5G iptali!

29 Nisan'da yapılacak Yatırım Zirvesi'ndeki "Teknoloji Yatırımları" oturumuna konuşmacı olarak katılacağı duyurulan bazı isimler 4G konusunda polemiğe neden olmamak için programlarını iptal etti

Erdoğan korkusu: Yatırım Zirvesi'nde 5G iptali!
16px
24px
29.04.2015 08:32
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 26 Mayıs'ta yapılacağı duyurulan 4G ihalesi öncesinde yaptığı "4G'ye geçmek yerine 2 yıl bekleyelim 5G’ye geçelim" açıklaması gündeme bomba gibi düşmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklaması sonrasında kamuoyunda 4G ihalesiyle ilgili ciddi bir tartışma başladı. Yaşanan bu tartışma yarın yapılacak "Uluslararası Yatırım Zirvesi 2015" programında da değişikliğe neden oldu.

15.00-16.30 saatlerinde yapılacak "Teknoloji Yatırımları" başlıklı özel oturuma katılacağı duyurulan Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel'in oturumdan çekildikleri ifade edildi. BTK Başkanı Tayfun Acarer ise önceden planlanmış bir durum nedeniyle çok öncesinde iptali gerçekleştirdiğini bildirdi. 

Söz konusu iptallerin 4G ile ilgili yapılacak açıklamaların "polemik" konusu olabileceği endişelerinden kaynaklandığı söyleniyor.

Yatırım yarışı

İhalede asgari bedel 2.3 milyar Avro olarak belirlenmişti. Cep telefonu operatörleri Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom, 4G için başta fiber altyapı olmak üzere milyon liralık altyapı yatırımlar yaptı. 4G uyumlu yerli cep telefonları ürettiler, hız testleriyle “en hızlı benim” dediler ve bunu da reklam filmleriyle yurttaşa anlattılar.

Ülkede “4G mi olsun yoksa 5G mi” tartışmaları nedeniyle kafalar karışırken, operatürlere resmi ya da gayriresmi yollardan 4G ihalesinin iplat edileceğine dair bir bilgi verilmediği belirtiliyor.

4G hazır

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma Bakanı’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı 4G ihalesinin iptal edilmemesi yönünde ikna ettikleri konuşuluyor.

Turkcell’in “Turkcell 4G’ye hazır” reklamında dikkat çeken nokta 4G’nin dünyanın en ileri mobil internet teknolojisi olarak lanse edilmesi. Ayrıca Turkcell’de 4G’li reklamlar sürecek.

Türk Telekom, 175 yıllık tarihiyle ilgili reklamında 4G’ye vurgu yapılıyor.

4G hizmetini 18 ülkede sunan Vodafone’nin reklamı ise “Yurtdışına çıkan Vodafone’lular anında 4G’li olurlar” sloganıyla 4G’deki deneyimine vurgu yapıyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde