Erdoğan ‘kaporayı verdik’ dedi, Rusya onayladı

Erdoğan ‘kaporayı verdik’ dedi, Rusya onayladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan ziyareti İstanbul'a dönüş yolunda 'S-400' füzeleri için Rusya'ya kapora verildiğini açıkladı.

Erdoğan ‘kaporayı verdik’ dedi, Rusya onayladı
16px
24px
12.09.2017 10:43
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan ziyareti İstanbul'a dönüş yolunda 'S-400' füzeleri için Rusya'ya kapora verildiğini açıkladı. Erdoğan'ın bu sözlerini Rusya da doğruladı. Putin'in danışmanı Kojin, Rusya ve Türkiye'nin S-400 füze sistemlerinin sevkıyatına ilişkin kontratı imzaladıklarını ve kontratın hayata geçirilmeye başlayacağını bildirdi.

Erdoğan: S-400’ler için kaparo verdik kararlıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan ziyareti sonrası İstanbul'a dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’da alınacak S-400 füze sistemleri ile ilgili olarak, “S-400 ile ilgili arkadaşlarımız imzalarını attılar. Bildiğim kadarıyla kaporayı da verdiler. Bundan sonraki süreç de zaten Rusya'dan bize aktarılacak kredi ile ilgili devam edecek bir süreçtir” dedi.

Başbakan Yıldırım: S-400 imzası atıldı

Erdoğan’ın bu açıklamalarının ardından bir açıklama da Rusya’dan geldi. Rusya Devlet Başkanı’nın Askeri Teknik İşbirliği’nden sorumlu Danışmanı Vladimir Kojin, Rusya ve Türkiye’nin S-400 füze sistemlerinin sevkiyatına ilişkin kontratı imzaladıklarını ve kontratın hayata geçirilmeye başlayacağını bildirdi. Kojin Tass ajansına yaptığı açıklamada, “Kontrat imzalandı, hayata geçirilmek üzere hazırlanıyor. S-400’ün en zor sistemlerden birisi olduğunu biliyorsunuz. Bu yüzden, burada önemli birçok nokta var” ifadesini kullandı.

Kojin şu şekilde devam etti:

“Sadece bu kontrat ile ilgili alınan tüm kararların kesin olarak stratejik çıkarlarımıza uyduğunu garanti edebilirim. Bu sebepten dolayı Türkiye’ye baskı yapmaya çalışan bazı batılı ülkelerin tepkilerini anlıyoruz.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde