Erdoğan’ın "yolsuzluk yapanları kenara alacağız" dediği isim bu mu

Erdoğan’ın "yolsuzluk yapanları kenara alacağız" dediği isim bu mu

Erdoğan’ın sözleri CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, "AKP Kocaeli İl Başkanı’nın mobilya şirketleri üzerinden haksız Kamu İhalesi ve büyük miktarlarda kazanç elde ettiğini dile getirdim.” dedi.

Erdoğan’ın "yolsuzluk yapanları kenara alacağız" dediği isim bu mu
16px
24px
08.09.2017 05:59
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP İl Başkanları Toplantısında Cumhurbaşkanı'nın "Ayak uyduramıyor mu, kenara koyacağız, affedersiniz yolsuzluğa bulaşan mı var, kenara koyacağız. Buralarda dikkatli olmamız gerekiyor. Yola çıkarken söylediğimiz gibi bunlar içimizden de olabilir." demişti.

Erdoğan’ın bu sözleri üzerine basın toplantısı gerçekleştiren CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, "Daha önce Başbakanlık Bilgi Edinmeye ve yazılı soru önergesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına, AKP Kocaeli İl Başkanı’nın mobilya şirketleri üzerinden haksız Kamu İhalesi ve büyük miktarlarda kazanç elde ettiğini dile getirdim.” dedi.

Erdoğan: Her türlü yolsuzluğa bulaşanı kenara koyacağız

“CUMHURBAŞKANI SAMİMİYSE…”

Tarhan, Kocaeli'de özellikle mobilya malzemeleri alımlarında bir vurgun gerçekleştirildiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: 

“2015 ve 2017 yılları arasında AKP İl Başkanı’nın sahibi ve ortağı olan şirketlerin, bir çok kamu kurumuna milyonlarca liralık mobilya malzemesi faturalandırdığı ve haksız kazanç elde ettiğini defalarca dile getirdim. Vurgun o kadar büyük ki, resmi makamlar AKP İl Teşkilatını ve İl Başkanı’nı Korumak için sorduğum soruları, ‘Ticari Sır’ diyerek kapatmaya çalışıyor.

Bir milletvekili yolsuzluk olduğunu idda ettiği bir konu hakkında yazılı soru önergesi veriyor, haksız kazanç olduğunu dile getiriyor, ama resmi kurumlar, AKP teşkilatlarını korumak için ‘Ticari sır’ kalkanını devreye sokuyor. Ayıptır. Cumhurbaşkanı samimi ise konu ile ilgili belgeler ortada AKP Kocaeli İl Başkanı ile ilgili gereğini yapsın.

Kocaeli Akp İl Başkanın sahibi ve ortağı olduğu şirketlerin gerçekleştirdiği kamu ihale alımları ve kazançlarının belgeleri ortada. Bunları bir siyasetçi olarak sunmaktan elzem duyuyorum ancak yolsuzlukla mücadele sloganıyla iktidar olan bir partiye yakışmayan durumlar söz konusu. İl Başkanları toplantısında ‘Yolsuzluğa bulaşanları aramızdan çıkartacağız’ diyen Cumhurbaşkanın derhal gereğinin yapılmasını sağlaması boynunun borcudur.”

“SAKARYA ÜNİVERSİTESİ AKP İL BAŞKANININ ORTAĞI GİBİ ÇALIŞMIŞ”

Açıklamasında Sakarya Üniversitesi’ne de değinen Tarhan “Ticari Sicil Kaydı ve Tepecik Vergi Dairesi Dönem İçi Mal ve Hizmet Satışı Yapılan Kişiler Raporuna göre; ortadadır ki maalesef Sakarya Üniversitesi AKP İl Başkanı’nın mobilya şirketiyle ortak gibi çalışmış. Bu durum soru önergelerine verilen ticari Sır kalkanı ile gizlenemez durumdadır.” dedi.

“ANKARA'DA MOBİLYA ÜRETİCİSİ Mİ YOK”

Tarhan açıklamasında "Siyaset ile ticaretin keskin çizgisini ayırmak gereklidir. Kocaeli genelinde iş yapan yerel bir firmanın siyasi gücünü kullanarak Ankara'da bulunan Bilim ve Sanayi Bakanlığına mobilya malzemesi satışı yapması kabul edilemez. Bilim ve Sanayi Bakanlığı bu firmanın üretici firma mı, aracı firma mı olduğunu araştırmış mıdır? İhale nasıl gerçekleştirilmiştir belli değil.” diye konuştu. 

ŞAİBELİ PARA TRANSFERLERİ VE ÇETE USULÜ İŞ ORTAKLIKLARI VAR.

CHP’li Tahsin Tarhan açıklamasında olaylarla ilgili belgeleri de göstererek şunları söyledi:

“Devlet ihalelerinin ve önemli projelerin verildiği Haldız İnşaat ve AKP İl Başkanı’nın sahibi olduğu şirketler arasında ticaret ahlakına aykırı ilişkiler var. Sadece 2015-2016 yılları arasında 1.628.639.00 TL'lik faturalandırma gerçekleştirilmiş. Hangi kıstaslara göre nasıl olduğu belli değil. Siyasi gücü arkasına alanların çete usulü çalısması kabul edilemez.

Aynı mobilya şirketinin iki firması arasında 1.421.158.00 TL’lik faturalandırma var. Al gülüm ver gülüm zengin mantığıyla hesap soran olmadığı için siyasi gücü zenginleşme aracı olarak kullanmışlar.” 

OdaTV

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde