Erdoğan’ın sözleri ‘Bank Asya’da satış baskısı yarattı

Erdoğan’ın sözleri ‘Bank Asya’da satış baskısı yarattı

Başbakan Erdoğan'ın değerlendirmeleri tatil dönüşü ilk işlem gününde Bank Asya hisselerinde satış getirdi.

Erdoğan’ın sözleri ‘Bank Asya’da satış baskısı yarattı
16px
24px
31.07.2014 10:36
ABONE OLgoogle
Başbakan Erdoğan'ın Mersin dönüşünde Bank Asya ile ilgili açıklamaları, söz konusu banka hisselerinde satışa neden oldu.

Borsa İstanbul, tatil sonrası gevşek seyirle açılırken, Banka Asya (ASYAB) hisselerinde yüzde 5 değer kaybı yaşandı.  Açılışın ardından tepki alımlarıyla kaybının bir bölümünü geri alan ASYAB, saat 11:30 itibariyle 1.24 liradan (-%3.1) işlem görüyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 24 Temmuz'da Mersin programı dönüşünde uçakta gazetecilere konuşmuş, Bank Asya ile ilgili de değerlendirmede bulunmuştu.

Erdoğan, Gülen Cemaati'ne yakınlığı ile bilinen Bank Asya hakkında şöyle konuşmuştu:

"Şu anda Bank Asya iyi bir konumda değil. Ve mal varlıklarını satmak suretiyle likiditelerini artırma gayreti içindeler. Şu anda bütün onlara rağmen sıkıntı devam ediyor ve bunu finans sektörü de gayet iyi biliyor. Şunu ben rahatlıkla söyleyebilirim.

Bu aldığım bir bilgidir. Qatar Islamic Foundation bir defa burayı alma noktasında değil. Onu ilan ederek kendilerine oradan piyasalarda psikolojik bir destek sağladılar.

Aslında bu SPK tarafından masaya yatırılması gereken bir konu. Burada aldatmaca var, muvazaa var. Ki şu var: BDDK, MİT, MASAK bunlar müsaade etmediği sürece buraya gelip ortak olamaz. Ama bunlar vatandaşı maalesef bu şekilde göstererek de aldattılar."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde