Erdoğan’ın savaş açtığı şirketler paraya para demedi

Erdoğan’ın savaş açtığı şirketler paraya para demedi

Erdoğan’ın sert siyasal söylemi piyasalarda gerginliğe neden olsa da, bu söylemin ardından piyasanın genel eğilimlerinin tersine yatırım seçimleri yapan bir fon yöneticisi ‘paraya para demedi.’

Erdoğan’ın savaş açtığı şirketler paraya para demedi
16px
24px
15.06.2015 14:58
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sert siyasal söylemi piyasalarda gerginliğe neden olsa da, bu söylemin ardından piyasanın genel eğilimlerinin tersine yatırım seçimleri yapan bir fon yöneticisi ‘paraya para demedi.’

Bloomberg’den Taylan Bilgiç ve Tuğçe Özsoy’un haberine göre fon yöneticisi Haydar Acun, Tayyip Erdoğan ve AKP’nin gazabına uğrayan şirketlerin hisselerinden bir portföy oluşturarak Ocak 2014’te kurulduğundan bu yana yüzde 62 kazanç sağladı.

Aynı dönemde Acun’un şirketi Sardis Menkul Değerler BIST 100’de yüzde 24 değer artışı gösterdi.

“Hiçbir hükümet sonsuza kadar iktidarda kalamaz. AK Parti’nin de sendeleyeceği kesindi ve öyle oldu” diyen Acun, genelde haberlere kulak asmadığını, bunun yerine yöneticilerle toplantılara ve bilanço incelemelerine odaklandığını belirtiyor.

Yüzde 62 kazanç

Acun’un en büyük kazancı, Erdoğan ve AKP hükümetinin Fethullah Gülen Cemaati’ne karşı açtığı savaşta el konulan Bank Asya’dan olmuş. Devletin bankaya el koymasından önce hisselerini satan Acun yüzde 50 getiri sağlamış.

AKP’nin alkol sınırlamaları yüzünden darbe alan Anadolu Efes’e de yatırım yapan Acun’un hisseleri, zamanla yüzde 5,5 değer artışı kaydetmiş.

Acun’un yatırım yaptığı diğer şirketlerin arasında ise, Erdoğan’ın sık sık hedef gösterdiği Doğan Gazetecilik, Fethullah Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Koza Altın dikkat çekiyor.

Genel hassasiyetlere kapılmadığını belirtip, “Çok televizyon izlemiyorum. Piyasa yorumlarıyla ilgilenmiyorum” diyen Acun, bilerek siyasi risk barındıran hisseler almadığını, asıl amacının gizli değeri olan hisseleri bulup çıkarmak olduğunu ifade ediyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde