Erdoğan’ın hedefinde bu kez Trump var

Erdoğan’ın hedefinde bu kez Trump var

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında ABD Başkanı Donald Trump’a yüklendi.

Erdoğan’ın hedefinde bu kez Trump var
16px
24px
21.10.2017 13:31
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'ın Müslümanlara "terörist" demesini eleştirdi, "Peki Budistlerle ilgili aynı şeyi söyleyebiliyorlar mı? Yok. Niye? Onlar yoga yapıyor. Hristiyan teröristler için, Yahudi teröristler için böyle bir şey söylüyorlar mı? Yok. Varsa yoksa İslami terör diyorlar. DEAŞ'ın İslamla alakası olmadığını söylüyoruz. Ama bunlara bunu anlatamıyorsunuz ve ne yazık ki, Müslümanı Müslümana bunlar kırdırıyor. Böyle garip bir dünyanın içerisindeyiz. Adalet... Ben de adaleti arıyorum, yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Uluslararası Medeniyet Şurası'nda konuştu. Erdoğan konuşmasında ABD Başkanı Donald Trump’a yüklendi.

'Amerika'da gidiş sıkıntıyadır'

Sayın Trump bana göre medeniyet olayını şekil olarak değerlendiren bir tipolojidir. Bizim anlayışımızda bir farklı düşünce insanlarına kapıları kapatmadık. Şu anda eğer Amerika'da Müslümanlar oradan kovulmanın hesapları içine mahkum edilmişse, Amerika'da bir sıkıntı var demektir. Trump'ın önce bunu masaya yatırması gerekir. Bizim medeniyetimizde insna yaratılmışların en şereflisidir. Görüyorum ki, Amerika'da durum böyle değil. Amerika'daki gidiş sıkıntıyadır" şeklinde konuştu.

Amerika'ya "demokrasinin beşiği" denildiğini hatırlatan Erdoğan, sözlerini korumaları hakkında ABD'de alınan gözaltı kararına getirerek, şunları söyledi: "Benim 13 tane korumam kendi davetine gittiğim bir ülkede, eğer kalkıp da daha Amerika'da görmeden, tanımadan, bilmeden, haklarnıda, gıyaplarında gözaltına alma kararı çıkıyorsa, kusura bakmasınlar ben bu ülkeye medeni demem. Beni davet edeceksin, yanımda korumalarım, ben bir ülkenin Cumhurbaşkanıyım; orada teröristlere adeta bizi dövdürmeyle karşı karşıya bırakacaksın... Kendi korumalarım tedbir alacak ve iki tanesi orada hiç yok; eşimin korumaları. Savcı bunlarla ilgili gözaltı kararı alacak. Böyle adalet, böyle medeniyet olur mu?"

'Adalet... Ben de adaleti arıyorum, yok'

Daha sonra sözü "İslami terör" meselesine getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu eleştirilerde bulundu: "Amerika'da sayın Trump bakıyorsunuz, Müslümanlara 'terörist' ifadesini kullanıyor. 'Böyle bir şey yok' dediğimizde de savunamıyor. Hadi buyur, Myanmar'da bazı Budistler terörist olarak Rohingya Müslümanlarını öldürdüler. Peki Budistlerle ilgili aynı şeyi söyleyebiliyorlar mı? Yok. Niye? Onlar yoga yapıyor. Hristiyan teröristler için, Yahudi teröristler için böyle bir şey söylüyorlar mı? Yok. Varsa yoksa İslami terör diyorlar. Defaatle anlatıyoruz. Olamaz. DEAŞ'a karşı en büyük mücadeleyi veren biziz. Bu mücadeleyi verirken de DEAŞ'ın İslamla alakası olmadığını söylüyoruz. Ama bunlara bunu anlatamıyorsunuz ve ne yazık ki, Müslümanı Müslümana bunlar kırdırıyor. Ücretsiz silahları da veriyorlar. Biz savunmak için paramızla silah istiyoruz bize silah vermiyorlar. Böyle garip bir dünyanın içerisindeyiz. Adalet... Ben de adaleti arıyorum, yok. Merhamet bunlar da hiç yok."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde