Erdoğan ile Davutoğlu'nun Ali Babacan çıkmazı!

Erdoğan ile Davutoğlu'nun Ali Babacan çıkmazı!

Siyaset kulisleri kabinede kimlerin olup olmayacağını konuşuyor. En merak edilen konu Ali Babacan’ın durumu.

Erdoğan ile Davutoğlu'nun Ali Babacan çıkmazı!
16px
24px
19.11.2015 08:13
ABONE OLgoogle
Siyaset kulisleri kabinede kimlerin olup olmayacağını konuşuyor. En merak edilen konu Ali Babacan’ın durumu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İçişleri’ne istediği, Davutoğlu’nun ise Dışişleri’ne kaydırma fikri olduğu öne sürüldü.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 64. Hükümeti kurma görevini önceki gün almasıyla kulislerde yeni kabinede kimlerin yer alıp almayacağı konuşulmaya başlandı. En merak edilen konulardan biri Ali Babacan’ın durumunun ne olacağı. Ak Parti hükümetlerinin ekonomi politikalarındaki en önemli isim olan Babacan’ın bu kez başka bir bakanlığa kaydırılacağı konuşuluyor.

Kısa bir süre önce yayına başlayan ve hükümet kulislerine yakın olduğu belirtilen Yeni Yüzyıl gazetesinde yer alan bir habere göre, Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kabine konusunda teatide bulunuyor.

Davutoğlu Ali Babacan’ı ‘ekonominin patronu’ olarak istiyor. Erdoğan’ın ise Babacan’ı İçişleri Bakanı olarak değerlendirmek istediği konuşuluyor. Ancak Davutoğlu’nun Erdoğan’ın böyle bir istediği olması halinde B planı olarak Ali Babacan’ı Avrupa’daki iyi ilişkilerini de göz önünde tutarak Dışişleri Bakanlığı’na kaydırabileceği konuşuluyor.
Vatan
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde