Erdoğan'ı taşıyan Yüksek Hızlı Tren arıza yaptı

Erdoğan'ı taşıyan Yüksek Hızlı Tren arıza yaptı

Başbakan Erdoğan'ı taşıyan Yüksek Hızlı Tren İzmit'te arıza yaptı....

Erdoğan'ı taşıyan Yüksek Hızlı Tren arıza yaptı
16px
24px
25.07.2014 15:07
ABONE OLgoogle
Başbakan Erdoğan'ın içinde bulundu Yüksek Hızlı Tren, Kocaeli girişinde arıza nedeniyle durdu. 

Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) seyir teli (katener) koptuğu için durduğu söyleniyor. Arızanın giderilmesi için çalışılıyor.  Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman trenden indi, demir yolları çalışanları arızayı tespit etmeye çalışıyor. 

Çok sayıda polis ekibi tren çevresinde güvenlik önlemi aldı.

ARIZA ÇÖZÜLDÜ

Yüksek Hızlı Trende meydana gelen arıza yarım saatlik çalışma sonunda giderildi, yolculuk devam ediyor. Başbakan Erdoğan'ın YHT'de yaşanan bu arızaya oldukça sinirlendiği öğrenildi.

4 Milyar Dolara mal olan Yüksek Hızlı Tren hattının ilk seferinde arıza yapması şaşkınlıkla karşılandı

AÇILIŞ PENDİK'TE

Açılış için ilk tören saat 14.30'da Eskişehir Garı'nda gerçekleştirildi. Hattın resmi açılışı ise saat 18.30'da Pendik Garı'ndaki törenle yapılması bekleniyordu. Ama arıza nedeniyle açılış gecikti.

Erdoğan'ın içinde olduğu Yüksek Hızlı Tren Ankara Garından saat 11.20 de hareket etti.

Trene Kobra ve Sikorsky helikopterler koruma yaptı

Beraberinde bazı bakanlar, bürokrat ve gazetecilerle birlikte Eskişehir'e yolculuk eden Erdoğan'ın olduğu hızlı trene 3 sikorsy 2 kobra ve 2 sivil helitopter eşlik ederek havadan yakın koruma yaptı.

Ankara-İstanbul 3 saat olacak

Toplam 533 kilometrelik Ankara-İstanbul YHT hattının 245 kilometrelik Ankara-Eskişehir bölümü 2009'da hizmete açılmıştı. Hattın tamamen hizmete girdikten sonra iki şehir arasındaki seyahat süresi ilk etapta 3,5 saate, kısa vadede de 3 saate düşecek.

Ankara-İstanbul YHT hattında ilk etapta Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik olmak üzere toplam 9 durak bulunacak.

Hatta 755 sanat yapısı inşa edildi. Köseköy-Gebze arasındaki bölüm 150 milyon avroluk AB hibesi ile yapıldı. Hattın 4 milyar dolar olan maliyetinin 2 milyar doları krediden oluştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde