Erdoğan'ı kızdırdı: Sen Atatürk'ü böyle gördün mü!

Erdoğan'ı kızdırdı: Sen Atatürk'ü böyle gördün mü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü sırasındaki bir molada çekilen atletli fotoğrafını eleştirdi.

Erdoğan'ı kızdırdı: Sen Atatürk'ü böyle gördün mü!
16px
24px
22.08.2017 11:32
ABONE OLgoogle

Erdoğan "Bir gazete bugün yazmış. Vatandaş Kemal... Vatandaş diyorlar... Sen Atatürk'ü atletle yemek yerken gördün mü? Bunlar trajikomik görüntüler. Bu görüntülerle zavallı hale düşüyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 39. Muhtarlar Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan’ın hedefinde CHP lideri Kılıçdaroğlu vardı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

Bu buluşmamızı ülkemizdeki tüm muhtarlarımızla kucaklaşıncaya kadar devam ettireceğiz. Muhtarlarımızın hem mahallelerindeki hem de kurumlar nezdindeki itibarlarının zaten olması gereken seviyeye çıktığı haberlerini alıyorum.

Sandıktan başarı ile çıkmak her babayiğidin harcı değildir. Seçimle göreve gelenlerden bazıları ile anlaşamıyor olabiliriz. Milletimize bunu anlatıp izah ederiz. Yeni yapılmakta olan binamızda aynı anda 2 bin kişiye hitap etme, ikramımızı yapma imkanımız olacak. Çok daha seri bir şekilde bu toplantılarımızı devam ettireceğiz.

İLK SINAVIMIZ 2002 YILINDAYDI

Türkiye’nin son 16 yılı hiçbirimiz için kolay geçmedi. İlk sınavımızı 2002 yılında, partimin iktidar olduğu, şahsımın yer alamadığı garip durumda verdik.

OHAL. İktidarımızın ilk ayında OHAL’i kaldırdık. Maalesef bölge teröre çok daha farklı bir şekilde tanışma noktasında yol verdi. Şu andaki OHAL’in en önemli özelliği terör örgütlerini defetmek, onları inlerinden bulup çıkarıp gömmektir. Çünkü benim Güneydoğu’daki, Doğu’daki halkım, ülkemdeki halkım huzura kavuşmadıkça biz sorumluluğumuzu yerine getirmiş olmayız. Benim muhtarlarım kaçırılıyor, öldürülüyorsa biz görevimizi getirmiş olamayız. O yüzden OHAL’le birlikte bölgeyi huzura erdirene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

“BAZILARI KÜRT DEVLETİ DEYİP DURUYOR”

Cerablus’a, Rai’ye, El Bab’a indik. Oradaki 2000 kilometrekarelik alanı kontrol altına aldık. Hedefleri Akdeniz’e ulaşmaktı. Cudi’de, Tendürek’te, Kandil’de, Gabar’da ne yapıyorsak her yerde bunları nerede görürsek aynısını yapmaya devam edeceğiz.

Bazıları Kürt devleti deyip duruyor; ben bunu Kürt kardeşlerime hakaret olarak görüyorum.

“BAZILARI KÖŞELERİNDE YAZIYOR; YAHU GEÇ O İŞLERİ”

Bazıları köşelerinde yazıyor; şu kadar hayır oyunu nereye koyacaksınız diye. Yahu geç o işleri, bir evet fazla olursa bu iş bitiyor mu, bitiyor. Demokrasi bu değil mi, bu. Bunlarda hazımsızlık var, midelerine oturdu bu iş. Alışacaklar bu işe. Alışacaklar. Yeter ki biz el ele olalım. Bir olalım, beraber olalım. İri olalım, kardeş olalım. Hep birlikte Türkiye olalım bunlara gerekli dersi verelim.

Kardeşlerim, geçtiğimiz 15 yılda ülkemizi büyütürken, güçlendirirken, zenginleştirirken, alt yapısıyla, üst yapısıyla geleceğe hazırlarken bu krizlerle mücadele ettik. Bu beyler, bir defa hiçbir lüksünden taviz vermez. Bunlar benim muhtarlarım gibi yaşamıyor.

“BÜYÜK VE GÜÇLÜ OLDUĞUMUZ SÜRECE HER ŞEYİN ÜZERİNDEN GELECEĞİZ”

Bunların yaşamına ulaşmak öyle kolay değil. Başta muhtarlarım olmak üzere halkımın yaşam kalitesini nasıl artırırız diye gayret gösterdik biz. Bunun gayretindeyiz. İşte 3 bin 400 dolardan başladık, 11 bin dolara çıktı. Türkiye büyüyor. Yaptığımız yatırımlara baktığınızda havalimanlarımız, öyle mi? 25 havalimanı ile başladık şu anda 55 havalimanımız var.

Artık lüks otobüs bileti fiyatına uçakla gidiyoruz. Batı’da ne varsa Doğu’da da o var. Ya bunlar yoktu biz geldiğimizde be, hepsi var şimdi. Değerli kardeşlerim, 75 üniversitemiz vardı, şimdi 184 üniversitemiz var. Üniversite olmayan ilimiz yok. Bunlar var. Şu 15 senede 270 bin derslik yaptık. Ben mesela 75 kişilik sınıfta okudum, hatta Doğu’da, Güneydoğu’da 100 kişilik sınıflar vardı. Biz bunu maksimum 30’a düşürdük.
En önemli yatırımı eğitime yaptık. Ve öğretmenlerimizin sayısını artırıyoruz ki öğretmensiz sınıflarımız olmasın. Tabii büyük başın derdi büyük olur, bunun farkındayız. Eğitimden sonra ağırlığı sağlığa verdik. Attığımız adımları yaşıyorsunuz. İlacını alamayan bir Türkiye vardı. Şimdi böyle bir sıkıntı var mı? Hastanelerimiz artık her yerde. İlçelerde bile hastanelerimiz var.Daha da ileri gittik. Dedik ki; vatandaşım kendi ilinde derdine derman olamazsa anında büyükşehirlere götürmek için ambulans jetler alacağız. 14 tane ambulans jet aldık.”



KILIÇDAROĞLU FOTOĞRAFINA ELEŞTİRİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü sırasındaki bir molada çekilen atletli fotoğrafını da eleştirdi.  

Erdoğan “Sözde adalet yürüyüşü yapıyor birisi, Ankara'dan çıkmış İstanbul'a yürüyor. Arada sırada bir de karavana oturuyor ve atletle bir yemek yiyor. Bugün de baktım ki, bir gazete (Hürriyet) başlık atmış, 'Vatandaş falanca.' Bu benim vatandaşıma hakarettir. Benim vatandaşım böyle, hele hele bir siyasi partinin, ana muhalefetin başında olacak, çağıracak gazeteciyi, 'Gel, benim bu fotoğrafımı bir çek' ve ondan sonra da 'Ben Atatürk'ün partisinin başıyım.' Sen Atatürk'ü böyle atletle, yemek yerken görüp de resim çektirdiğine şahit oldun mu? Böyle bir şey var mı? Bunlar trajikomik görüntüler" açıklamasında bulundu.

O FOTOĞRAF NASIL ÇEKİLDİ

Adalet Yürüyüşü boyunca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu görüntüleyen Hürriyet gazetesi foto muhabiri Selahattin Sönmez, 25 günlük tarihi eylemden gazetelere yansımayan özel anları, ‘Adaleti Yolda Arayanlar’ adlı kitabında topladı. Kitapta Kılıçdaroğlu’nun karavanda kızı Zeynep Kılıçdaroğlu ile birlikte öğle yemeğini yediği ana ilişkin 'atletli' fotoğrafı ülke genelinde gündem oldu. 

Sönmez ise o anı nasıl çektiğini anlattı. Sönmez "Karavandan içeri girdiğimde Kılıçdaroğlu kızı Zeynep’le öğle yemeği yiyordu. Üzerinde atleti vardı. Masada yemek olarak bulgur ve pirinç pilavı, taze fasulye, patlıcan, yoğurt ve salata gözüme çarptı. Hemen birkaç kare fotoğraf çektim. Fotoğrafları çekerken aramızda herhangi bir diyalog yaşanmadı" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde