Erdoğan’ı S.Arabistan’a karşı El Kadı susturmuş

Erdoğan’ı S.Arabistan’a karşı El Kadı susturmuş

Başbakan Erdoğan, Mısır’daki darbeye sert tepki vermiş, hatta katıldığı bir programda konuşurken ağlamıştı.

Erdoğan’ı S.Arabistan’a karşı El Kadı susturmuş
16px
24px
20.03.2014 08:40
ABONE OLgoogle
Savcı Muammer Akkaş’ın gözaltı ve arama emrinin emniyet tarafından yerine getirilmemesiyle gündeme bomba gibi düşen 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında, örgüt üyesi şüphelisi olan ve El Kaide terör örgütünün finansörlerinden olmakla suçlanan Suudi Arabistanlı Yasin el Kadı’nın, Türkiye’nin dış politikasını manipüle ettiği iddia edildi.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’da ‘Başçalan’ isimli hesap tarafından paylaşılan ses kayıtlarına göre El Kadı olduğu öne sürülen kişi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan olduğu iddia edilen bir diğer kişiden, Mısır’da yapılan darbe sonrası Başbakan’ın darbeyi destekleyen Suudi Arabistan’ı hedef gösteren açıklamalar yapmamasını istiyor. İddialara göre Suudi Arabistanlı işadamı, Bilal Erdoğan’a “En önemlisi ona bizim insanlarımızın üzerine ateş püskürmemesini söyle. Neden böyle yapması gerektiğini baş başa görüşünce söyleyeceğim.” diyor. Bilal Erdoğan’ın ilk seferde ne dediğini anlayamaması üzerine de Kadı, söylemek istediği şeyi  “benim ülkem” şeklinde vurguluyor.

Kayıtlarda yer alan ikinci telefon görüşmesinin ise Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia ediliyor. Bu görüşmede Başbakan’ın oğluna Kadı ile ilgili “Çağıralım onu bir oturup konuşalım.” dediği duyuluyor. Kayıtta yer alan bir diğer telefon görüşmesinde ise daha önce Suudi Arabistan da dâhil Mısır’daki darbeyi görmezden gelen veya destekleyen ülkeleri sert bir dille eleştiren Başbakan’ın bu kez Suudi Arabistan’la ilgili sosyal medyada paylaşılan eleştirel bir mesaj üzerine oğlunu bundan sorumlu tutarak azarladığı anlaşılıyor.

Kadı ile Erdoğan görüşmesinin ardından yapıldığı ileri sürülen konuşmalarda Erdoğan’ın oğluna “Sen dinlemedin ki benim görüşmemi… Oğlum sen yani bütün ortalığı altüst etmişsin, rezil ettin her tarafı… Bundan sonra bizim bütün yani Suud’la olan şeylerimiz altüst olur, ben adama ülke ismi vermiyorum, siz kalkıyorsunuz böyle bir şey yapıyorsunuz...” dediği iddia ediliyor.

Dinlemelerin internet aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılmasının ardından muhalefet kanadından Başbakan’a eleştiri geldi. Kayıtlarla ortaya çıkan tabloyu değerlendiren emekli büyükelçi ve CHP milletvekili Faruk Loğoğlu, “Kendine saygısı olan bir ülke başbakanının şöyle bir durumda bırakın konuşmayı, görüşmeyi reddetmesi, ‘Sen kim oluyorsun?’ demesi lazım. Ama herhalde gocundukları bir nokta var ki hem dinlediler hem de gereğini yaptılar. Bir telefon görüşmesiyle Türkiye’nin politikası değişiyor ise vahim.” dedi.
Zaman
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde