Erdoğan, hangi AVM patronunu kira konusunda uyardı

Erdoğan, hangi AVM patronunu kira konusunda uyardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Sanayi Odası tarafından düzenlenen törene kayserili ünlü AVM patronuna kiraları dolar olarak almasına tepki gösterdi..

Erdoğan, hangi AVM patronunu kira konusunda uyardı
16px
24px
04.12.2016 21:37
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri'de Sanayi Odası ödül töreninde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.  Son dönemde dövizdeki artışa dikkat çeken Erdoğan, TL ile alışveriş ve faizler düşmeli şeklindeki çağrısını yineledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Faiz oranlarını düşürelim ki yatırımcının önünü kesmeyelim. Yatırımcı sıkışıyor. Şu anda bakıyorsun, 14-15-16-17 puan faizle yatırımcıya kredi veriyoruz. Bu ülke ayağa kalkar mı? Kalkmaz. Çökertirsiniz, bitirirsiniz. Eğer istihdam şu anda 11,7-11,8 buralara gelmişse bunun sebebi be? Bu işsizliğin sebebi ne? Yatırımlar artık duruyor, buraya doğru gidiyor. Biz bu yatırımı birden hareketlendirmemiz lazım" dedi.

Perakendeciler sevinecek: Dolarla kiraya düzenleme geliyor

''15 Temmuz'da yapamadıklarını Dövizle yapmaya çalışıyorlar''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri Sanayi Odası'nın düzenlediği ödül törenine katıldı. "15 Temmuz ihaneti sonrası ülkemizde özellikle de ekonomimizde sahnelenmeye çalışılan oyunun eminim sizler de çok iyi farkındasınız" diyen Erdoğan, "1 Dolarla satın aldıkları, kırk sene boyunda beyinlerini yıkadıkları, eli kanlı canilerle gerçekleştiremedikleri darbeyi faiz, borsa ve döviz hareketleri üzerinden başarmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

KAYSERİLİ SÜLEYMAN ÇETİNSAYA'YI TELEFONLA ARAYIP, UYARDI

Erdoğan, Kayseri'deki bazı alışveriş merkezlerinde hala dövizle kiralamaların yapıldığına değinerek, şunları kaydetti:

"Şimdi ismini de vereceğim, bir tanesini sordum, dedim 'Onun burada alışveriş merkezi vardı, o nasıl veriyor?' 'Dövizle' dediler. 'Mehmet Bey bir arasana' dedim. Az önce şimdi aradı, uçakta yakaladık. 'Böyle, böyle, sen hala bu olaylar oluyor dövizle veriyormuşsun.' dedim. İsmini de vereceğim Süleyman Bey, Çetinsaya dedi ki 'Mesajı aldım, emrinizdir, hemen TL'ye çeviriyorum.' Şimdi o alışveriş merkezinde olan bütün esnaf kardeşlerim hemen bu işi TL'ye çevirsinler, aksi takdirde Vali Bey'e veya Belediye Başkanı'na durum bildirilsin, takipçisiyiz ama aynı şekilde diğer alışveriş merkezlerinin patronlarına da sesleniyorum, eğer vatanseversek, eğer milliyetperversek gelin bir defa şu dövizleri TL'ye çevirmek suretiyle, bak bu kiracıyı bir kaybedersen, bir giderse ondan sonra boş dükkana talim edersin. Bu söylediğim benim bütün dövizle olan kiralama sistemlerinden bahsediyorum. Biz şimdi devlet olarak mesela ihalelerde bile istisnalar bir kenara TL olarak ihaleleri yapma noktasında hükümetimiz böyle bir planlama kararı aldı. Bu adımları böyle atacağız."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde