Erdoğan gerçekten yeni mi öğrendi

Erdoğan gerçekten yeni mi öğrendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasındaki “yeni öğrenmiş bulunuyorum” ifadesi dikkat çekmişti.

Erdoğan gerçekten yeni mi öğrendi
16px
24px
14.11.2017 11:19
ABONE OLgoogle

AKP’nin, TBMM Başkan adayı yeniden İsmail Kahraman oldu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesinde bir gazetecinin Kahraman'ın adaylığıyla ilgili sorusuna "Şu anda İsmail Bey'in adaylığını ben de sizler gibi yeni öğrenmiş bulunuyorum. Bana düşen hayırlı olsun demektir. Benim oy kullanma hakkım da yok" diye yanıt vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasındaki “yeni öğrenmiş bulunuyorum” ifadesi dikkat çekmişti.  Erdoğan'dan şaşırtan açıklama: Ben de yeni öğrendim..

“KARAR, CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ’NDE BAŞ BAŞA YENİLEN YEMEKTE ALINDI”

Hürriyet gazetesinin hükümete yakın yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “yeni öğrendim” sözlerinin aksine “İsmail Kahraman”kararının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde alındığını belirtti. Abdulkadir Selvi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Kahraman’ın Meclis başkanı olarak devam etmesi kararını verdi. Karar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde baş başa yenilen yemekte alındı. Dün iki kişinin telefonları çok yoğundu. AK Parti milletvekilleri, tebrik etmek için İsmail Kahraman’ı aradı. AK Parti yöneticileri ise ikna etmek için Burhan Kuzu’nun telefonlarını susturmadı. Bülent Arınç ve Cemil Çiçek iki dönem Meclis başkanlığı yapmıştı. İsmail Kahraman’ın da iki dönemi tamamlaması uygun görüldü” diye yazdı.

“DÜN SABAH ERDOĞAN TARAFINDAN KABUL EDİLİNCE ADAYIN BELİRLENDİĞİNİ DÜŞÜNDÜM”

Hürriyet gazetesi eski Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek ise Hürriyet’teki bugünkü yazısında, kararın Erdoğan nezaretinde alındığını şöyle kaleme aldı:  

“AK Parti, TBMM Başkan adayını açıklamadan önce Bekir Bozdağ, Hayati Yazıcı, Burhan Kuzu gibi önemli isimler Başkan adayı olarak gündeme geldi.

Ben ısrarla ‘Başkan Kahraman kalmak isterse, Cumhurbaşkanı bu isteği reddetmez’ diyordum. Başbakan Yıldırım’ın Hayati Yazıcı ile Partide çalışmaya devam etmek istediği de biliniyor. Bekir Bozdağ’ın TBMM Başkanlığı’na getirilmesi ise yeni bir kabine değişikliğini gündeme getirebilirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, dün sabah Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilince doğrudan TBMM Başkan adayının belirlendiğini düşündüm. Öğlen saatlerinde de TBMM Başkan adayının Kahraman olduğu açıklandı. Yanılmamıştım.”

“ERDOĞAN BAŞKA ADAYLARA YEŞİL IŞIK YAKTI” İDDİASI

Milliyet’ten Şebnem Hoşgör ise İsmail Kahraman’ın adaylık sürecinin perde arkasını yazdı. İsmail Kahraman aranarak “adaylık için başvurun” mesajının iletildiğinin belirtildiği haberde, “Kahraman toplantıda Meclis Başkanlığı’na yeniden aday olduğunu ilan etti. Danışma Kurulu’na katılan parti temsilcilerinin ‘Hayırlı olsun’ dileklerini kabul etti” denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasındaki “yeni öğrenmiş bulunuyorum” ifadesine dikkat çekilen haberde şu ifadeler yer aldı:

“Erdoğan’ın, Pazar günü grup başkanvekilleriyle yaptığı görüşmeye ve bu toplantıdan çıkan karar doğrultusunda Kahraman’a adaylık başvurusunu yapması için mesaj gönderilmesine karşın ‘İsmail Bey’in kararını ben de sizler gibi yeni öğrenmiş bulunuyorum’ demesi ve ‘TBMM Başkanlığı’na adaylık hususu her milletvekilinin kendi tercihidir’ ifadesi parti kulislerinde farklı değerlendirmelere yol açtı.

Kulislerde, Cumhurbaşkanı’nın, Meclis Başkanlığı’nda değişim istemesine karşın Kahraman’ı kıramadığı mesajını vermek için bu ifadeleri kullanmış olabileceği yorumları yapılırken, bazı milletvekilleri Erdoğan’ın ‘milletvekilinin kendi tercihidir’ sözleriyle başka adaylara ‘yeşil ışık’ yaktığı iddiasında bulundu. Bu nedenle dün gözler yıllardır Meclis Başkanlığı hayali kuran İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu’ya çevrildi. Kulislerde de Ak Parti’den 2. bir aday çıkabileceği iddiası konuşuldu.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde