Erdoğan’dan şehit kardeşine: O da bu mesleği seçmeseydi

Erdoğan’dan şehit kardeşine: O da bu mesleği seçmeseydi

Şehit Hakan Aktürk’ün kayınvalidesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kendisine sitem eden şehidin kız kardeşine “Ağabeyin de bu mesleği seçmeseydi” dediğini söyledi.

Erdoğan’dan şehit kardeşine: O da bu mesleği seçmeseydi
16px
24px
28.08.2015 05:44
ABONE OLgoogle
Siirt’in Şirvan-Pervari karayolu üzerine yerleştirilen el yapımı patlayıcının, askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan uzman çavuş Hakan Aktürk’ün kayınvalidesi, Osmaniye'de incelemelerde bulunan CHP heyetine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la telefonda geçen diyaloğu anlattı.

Şehit Hakan Aktürk'ün kayınvalidesi Emine Küçüktamer, cenaze sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini aradığını belirterek, şunları anlattı:

"Bir telefon çaldı. Kızım açmadı telefonu, şehidin kız kardeşi telefonu açtı. Arayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dı. Şehidin kız kardeşi 'Kimsin sen? Cumhurbaşkanı mısın Başbakan mısın?' dedi. 'Cumhurbaşkanıyım' dedi. Şehidin kız kardeşi ise 'Senin Bilal'in de böyle bayrağa sarılı gelirse bizi anlarsın. Senin oyların azaldı diye bizim çocuklarımızın, ağabeylerimizin bedel ödemesi mi lazım' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 'Ağabeyin de bu mesleği seçmeseydi' dedi. Değil cumhurbaşkanı, 60 yaşındaki bir insanın söyleyeceği bir söz mü bu? Şehidin kardeşi ise 'Meslek mi koydunuz ki, herkes memleketini terkedip de gitmezdi.' diye konuştu." 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’dan oluşan CHP heyeti, Osmaniye’de kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenazesindeki sözleriyle gündeme gelen Yarbay Mehmet Alkan ile görüştü. Özel ve Ağbaba, Siirt’te şehit olan uzman çavuş Hakan Aktürk’ün ailesine yaptıkları ziyarette ise Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisini eleştiren şehidin kardeşine, “Ağabeyin de bu mesleği seçmeseydi” dediğini öğrendi.

CHP heyeti, cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri gerekçesiyle tutuklanan 2 kişiyi cezaevinde ziyaret etti.

Tepkisinin ardından kendisine soruşturma konulu bir tebligat gelmediğini ifade eden Alkan, “Ancak Genelkurmay Başkanı’nın terör örgütü üyeliğiyle suçlandığı bir ülkede herşey olabilir” dedi.

Tutuklu iki kişi ise kalabalıkla birlikte attıkları “Tayyip oğlunu askere gönder” sloganının suç sayıldığını ifade etti. İkisi de berberlik yapan isimlerden birinin, cenazeden bir gün sonra dükkanında müşterisini traş ederken gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Tepkisinin ardından kendisine soruşturma konulu bir tebligat gelmediğini ifade eden Alkan, “Ancak Genelkurmay Başkanı’nın terör örgütü üyeliğiyle suçlandığı bir ülkede herşey olabilir” dedi. Tutuklu iki kişi ise kalabalıkla birlikte attıkları “Tayyip oğlunu askere gönder” sloganının suç sayıldığını ifade etti. İkisi de berberlik yapan isimlerden birinin, cenazeden bir gün sonra dükkanında müşterisini traş ederken gözaltına alındığı ortaya çıktı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde