Erdoğan'dan iptal edilen Milgem ihalesiyle ilgili açıklama

Erdoğan'dan iptal edilen Milgem ihalesiyle ilgili açıklama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Koç Grubu'nun kazandığı ancak sonradan iptal edilen MİLGEM projesi hakkında yeni açıklama yaptı

Erdoğan'dan iptal edilen Milgem ihalesiyle ilgili açıklama
16px
24px
01.10.2013 14:00
ABONE OLgoogle

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanlığı tarafından Sheraton Otel'de düzenlenen 'Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Sektörü Değerlendirme Toplantısı ve ödül törenine katıldı.

Erdoğan, müteahhitlik ve müşavirlik sektöründe başarı kaydeden ve bugün ödüle hak kazanan firmaların yöneticilerini tebrik ettiğini belirterek, "Elbette yurtdışı müteahhitlik ve müşavirlik sektörümüze 2012 yılını son derece başarılı şekilde tamamladıkları, 2013'ün ilk 9 ayında yine büyük başarı sergiledikleri için, Türkiye ekonomisini büyüttükleri kadar Türkiye'nin itibarını yücelttikleri için şahsım, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye'nin firmalarının 1972-2003 arasındaki üstlendikleri proje miktarının 46 milyar dolar olduğunu anlatan Erdoğan, 2003 yılından bugüne kadar gelinen noktada üstlenilen proje miktarının 214 milyar dolar olduğunu dile getirdi. Erdoğan, sadece 2012 yılından bu yana üstlenilen proje miktarının ise 27 milyar dolar olduğunu ifade etti.

Dün Türkiye için çok önemli bir reform paketinin kamuoyuna açıklandığını belirten Erdoğan, "Türkiye'de uzun yıllardır sorun teşkil eden, bugüne kadar çözümü mümkün olmayan, acaba bu söylenirse hangimiz bu noktada yasal olarak bedel öder' bunun düşünüldüğü ve tartışıldığı ve bundan dolayı ertelene ertelene bize kadar varan, bizim de 11 yıl içerisinde bazılarını yeni düzenlemelerle ortadan kaldırdığımız, hak ve özgürlükler noktasından tutunuz, halkımızın talepleri doğrultusundaki adımları ata ata artık yeni bir pakete geldik" diye konuştu.

"BELLİ BİR TAKVİM ÇERÇEVESİNDE REFORMLARIMIZI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Yeni bir paketin anayasal düzenleme gerektirmediğine dikkat çeken Erdoğan, "Yasal ve idari düzenleme gerektiriyordu ve o çözülemeyen sorunların bir kısmını yine ele aldık. Bunların da çözümlerini bir paket altında topladık. Belli bir takvim çerçevesinde bu reformları gerçekleştireceğiz. Bu reform paketi önceki reformlarımız gibi Türkiye'de siyasete, demokrasiye, iç barışa, huzura ve kardeşliğimize çok önemli katkılar sağlayacak. 'Bu ne bir ilk ne de sondur'. Sosyal olayların bir matematik olmadığını iyi bilmemiz lazım. Dolayısıyla geliştikçe, değiştikçe bunların da güncellenmesi gerektiğini hep söylüyorum. Demokratikleşme Paketi, tüm alanlarda olduğu gibi ekonomide de Türkiye'nin önünde yeni bir ufuk açılmasını sağlayacak. Türkiye'de demokrasi güç kazandıkça ekonomi güç kazanıyor, demokratik reformlar geldikçe Türkiye'ye yatırım geliyor" şeklinde konuştu.

Demokrasi kesintiye uğradıkça ekonominin güç kaybettiğini söyleyen Erdoğan, ekonomi ve demokrasinin birbirini besleyen, doğrudan etkilenen iki alan olduğunu ifade etti. Demokrasi Paketi'yle Türkiye ekonomisinin daha da büyüyeceğini anlatan Erdoğan, Türkiye'nin güçlenen demokrasisinin dışarıda da takdirle izleneceğini ve Türkiyeli firmaların yurtdışındaki işlerini de mutlaka olumlu etkileyeceğini dile getirdi.

MİLGEM PROJESİ HAKKINDA AÇIKLAMA

MİLGEM Projesi hakkında bilgi veren Erdoğan, "8 farklı savaş gemisi ve denizaltının yapımı projesiydi, biz projeye başladığımızda bu proje dikkat çekmmemişti. Geçen cuma ikinci gemiyi tamamladık. Şimdi üçüncü ve dördüncü gemilerimizin yapılması için kararımızı aldık. 4 ayrı gemiye de özel sektör tersanelerimizde yapacağız. En kısa zamanda bu sekiz gemimiz silahlı kuvvetlerimize katılmış olacak" dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2023 hedeflerini böyle paralel bir ilerlemeyle yakalayacağız. 11 yıl boyunca demokrasi ve ekonomide paralel ilerledik. Bundan sonra da aynı şeklide sürdürecek ekonomi ve demokrasiyi birlikte büyüteceğiz. Dün Demokratikleşme Paketi'mizi açıklarken muhalefetin tutumu hakkında bazı öngörülerimiz oldu. 11 yılın verdiği tecrübe kolay değil. Artık muhalefetin nerede ne diyeceğinizi, neye nasıl kulp takacağını, nasıl eleştireceğini az çok ezberledik. Nitekim dün ve bugün muhalefet temsilcileri tam da tahmin ettiğimiz gibi pakete kulp takmaya, eleştirmeye, paket üzerinden o bildik korku senaryolarını tekrar etmeye başladılar. Dünyanın hiçbir yerinde yeniliklerin karşısında duran bir muhalefet yoktur. Normal olan muhalefetin reform iradesi ortaya koyması, iktidarın bunu frenlemesidir. Senin reforma yönelik attığın bir adım, teklif var mı? Böyle bir şey söz konusu değil ama biz de iktidar reform iradesi ortaya koyarken buna sürekli ivme kazandırırken aynı zamanda frene basan, engel çıkaran, hendek kazan bir muhalefet var."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde