Erdoğan'dan çizik yemişti: Can Akın Çağlar istifa ediyor

Erdoğan'dan çizik yemişti: Can Akın Çağlar istifa ediyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu üyesi olan Can Akın Çağlar’ın, BDDK kurul üyelinden istifa edeceği öğrenildi.

Erdoğan'dan çizik yemişti: Can Akın Çağlar istifa ediyor
16px
24px
12.04.2014 05:52
ABONE OLgoogle
Eureko Sigorta’da Okan Utkueri’nin ayrılması ile boşalan Genel Müdürlük koltuğunun yeni sahibi Can Akın Çağlar oldu

Ziraat Bankası eski Genel Müdürü ve halen Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu üyesi olan Can Akın Çağlar’ın, BDDK kurul üyelinden istifa edeceği öğrenildi.

BDDK kaynakları, Akın Çağlar’ın halen izinde olduğunu, çekileceği bilgisinin ulaştığını kaydettiler. Resmi olarak işleme konulmuş bir istifanın olup olmadığı konusunda ise bilgi verilmedi.

Bu arada Eureko Sigorta’nın üyesi olduğu Hollanda menşeli uluslararası sigorta grubu Achmea’nın Türkiye’deki şirketi Eureko Sigorta’da Okan Utkueri’nin ayrılması ile boşalan Genel Müdürlük koltuğunun yeni sahibi Can Akın Çağlar oldu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN ÇİZİK YEMİŞTİ

2012 yılında Turkcell’e atanacak 3 bağımsız üyenin ismi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın masasına konmuştu. Mahkeme kararıyla ataması yapılması planlanan 3 isimden birinin, Ziraat Bankası eski Genel Müdürü ve BDDK Kurul Üyesi Can Akın Çağlar’ın abisi Bülent Çağlar olduğu iddiası Ankara kulislerinde konuşuluyordu.

İddialara göre Başbakan Erdoğan iki üyeye onay verirken Bülent Çağlar’ın üzerini çizmiş. Başbakan, bu kararına gerekçe olarak da, “Can Bey ile ilk zamanlarda çok iyi çalıştık ama son zamanlarda bizi biraz gücendirdi” demişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde