Erdoğan’dan bayram namazı sonrası ABD ve Fransa’ya tepki: Anlamakta zorlanıyorum...

Erdoğan’dan bayram namazı sonrası ABD ve Fransa’ya tepki: Anlamakta zorlanıyorum...

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un küstah sözlerine "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanıyla görüşmenin onlar için bir artı değer olduğunu düşünürüm" diye yanıt veren Erdoğan, ABD'deki 'koruma' soruşturması için ise "ABD'nin ne yapmaya çalıştığını anlamakta zorlanıyorum" yorumunda bulundu.

Erdoğan’dan bayram namazı sonrası ABD ve Fransa’ya tepki: Anlamakta zorlanıyorum...
16px
24px
01.09.2017 05:26
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayram namazını İstanbul’da kıldı. Namaz sonrası gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Myanmar’ın Arakan bölgesinde yaşanan zulmü değinen Erdoğan tüm dünyayı bölgede yaşananlara duyarlı olmaya davet etti.

FRANSA CUMHURBAŞKANI’NIN SÖZLERİ

Cumhurbaşkanı’na, bir dergiye verdiği mülakatta küresel lider olarak yaşamın sanıldığı kadar “havalı” olmadığını belirterek, “Ben Erdoğan ile on günde bir görüşmek zorunda olan biriyim” diyen Fransız mevkidaşı Macron’un sözleri de soruldu. Erdoğan bu soruya “Doğrusu ben tabi ne demek istediğini çözme noktasında değilim. Onu sayın Macron’dan öğrenmek lazım. Benim tek bildiğim şey var. Görüşme tabelinde bulundukları için ben bunu reddetmeyi arzu etmem. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanıyla görüşmenin onlar için bir artı değer olduğunu düşünürüm” diye yanıt verdi.

ABD’deki soruşturma kapsamında Cumhurbaşkanlığı Koruma Müdürü Muhsin Köse (arkada siyah gözlüklü) için de yakalama kararı çıkarıldı.

ABD’DEKİ ‘KORUMA’ SORUŞTURMASI

ABD’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mayıs ayındaki ziyareti sırasında Washington’da bulunan Türkiye büyükelçiliği konutunun önünde yaşanan kavgayla ilgili 15’i cumhurbaşkanlığı koruması,  19 kişi hakkında yargı sürecinin başlamasına karar verimiş ve Erdoğan’ın koruma müdürü Muhsin Köse hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı. Bu gelişmeyi de değerlendiren Erdoğan “Bu başlı başına bir skandaldır. ABD’nin ne yapmaya çalıştığını anlamakta zorlanıyorum” dedi. Erdoğan kararı veren savcı için “Obama döneminden kalmış bir savcı” yorumunda bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde