Erdoğan'dan, Hollanda'ya Çavuşoğlu tepkisi: Bunlar Nazi kalıntısı..

Erdoğan'dan, Hollanda'ya Çavuşoğlu tepkisi: Bunlar Nazi kalıntısı..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesi hakkında

Erdoğan'dan, Hollanda'ya Çavuşoğlu tepkisi: Bunlar Nazi kalıntısı..
16px
24px
11.03.2017 14:34
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesi hakkında "Sizin tezgahınızı bozacaklar 16 Nisnan'da. İstediğiniz kadar baskı yapın, istediğiniz kadar teröristleri besleyin büyütün. Bunlara yönelik şüphesiz ki 16 Nisan'dan sonra uygulamalarımızı başlatacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesi hakkında şunları söyledi:

Hollanda ile büyük kriz: Çavuşoğlu’nun uçuş izni iptal edildi..

Düşünün Türkiye'nin Dışişleri Bakanı vatandaşlarıyla buluşmak için Hollanda'ya gidecek, Hollanda uçuşa yasak rotasını geçiyor. Hollanda, bir sıçrarsın iki sıçrarsın, ama oradaki benim vatandaşlarım sizin tezgahınızı bozacak orada. 16 Nisan'dan sonra bizler uygulamalarımızı başlatacağız. Biz sabırlıyız. Sabreden kimse zafere ulaşır. Bağcılar da buradan Hollanda'ya rota veriyor. Bundan sonra senin uçakların bakalım nasıl Türkiye'ye gelecek. Tabii ben burada diplomasiyi konuşuyorum. Bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist. Bunu böyle biliniz.

AKP'den ilk açıklama

Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal etmesine ilişkin AKP'den de açıklama yapıldı. AKP Adana Milletvekili ve PM Komisyonu Başkanı Talip Küçükcan, Hollanda'nın kararına ilişkin "Karar kabul edilemez. Avrupa Birliği değerleri açık bir şekilde çiğneniyor" ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde