Erdoğan'dan BDDK'ya Bank Asya tehditi

Erdoğan'dan BDDK'ya Bank Asya tehditi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK)'nun Bank Asya konusunda karar vermesi gerektiğini, aksi taktirde sorumlu olacağını söyledi.

Erdoğan'dan BDDK'ya Bank Asya tehditi
16px
24px
16.09.2014 04:54
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar’ın ülkeden ayrılmalarını istediği Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyelerinin talepte bulunmaları halinde Türkiye’ye gelebileceğini belirterek, “İsim bazında sıkıntı var mı yok mu bakılır. Yoksa, herhangi bir yabancı nasıl misafir oluyorsa onlar da gelebilir” dedi.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan iki gün süren Katar dönüşü uçakta konuştu:  

MÜSLÜMAN KARDEŞLER

(Katar’ın gitmelerini istediği sürgündeki Müslüman Kardeşler liderlerinin Türkiye’ye gelme ihtimali) Bunların Türkiye’ye gelmek gibi bir talepleri olması durumunda incelenir, bakılır. Gelmelerini engelleyecek bir sebep varsa farklı bakılır. Engel yoksa herkese gösterilen kolaylık nedir onlara da bakılır. Bu noktada yoksa, herhangi bir yabancı nasıl misafir oluyorsa onlar da gelebilir.

IŞİD PETROLÜ ADİCE YALAN

(IŞİD’den petrol alındığı iddiası) Bu konuyla ilgili Türkiye’nin duruşu her zaman belli. Burada bir defa ‘IŞİD’den Türkiye petrol alıyor’ ifadesi çok çirkin ve kesinlikle yalan. Bu ifadeleri ortaya koyanlar adice bir ifade ortaya koyuyorlar. Ben dün de açıklamamı yapmıştım. Bölgedeki tüm terör eylemlerine karşı duran bir ülkeyiz. Çünkü biz terör eylemlerinden çok çektik. Kaldı ki bize resmi kanal dışından giren bu tür petrol olursa bunları alıkoyup imha ediyoruz. Beş bin ton getirilmek istenen petrol yakalandı, imha edildi. Türkiye, bu konularda hassastır asla fırsat vermez. IŞİD ya da petrol kaçakçılığı yapan örgütlere müsamaha ile bakmamız mümkün değil.

ABD İLE FİTNE ÇABASI

(Türkiye ABD ilişkileri) ABD basını asparagas haber üretmekte çok mahir. Ben bu ifadeleri Kerry’ye de aktardım. Türkiye ile ABD ilişkilerini bozmaya çalışan çevreler var bunlar asparagas haber üretiyorlar. Bunlar art niyetli kötü yaklaşımlar. 
(İncirlik üssü yerine Kuzey Irak’ta yeni üs) Bunların hiçbirinin doğru olmadığı anlaşıldı. Bu haberlerin hepsi iki ülke arasında fitne yaratmaya yönelik uyduruk haberler.

SINIRINA TAMPON BÖLGE

(Irak ve Suriye’ye Tampon Bölge İddiası) TSK çalışıyor. Önümüze getirecekler. Gerekirse karar vereceğiz.

IŞİD’E KARŞI İNSANİ DESTEK

(IŞİD’in elindeki rehineler) Temaslarla çözme gayretindeyiz. İstihbarat birimlerimiz 3 aydır bu yönde çalışmalar yürütüyor. (IŞİD’e yönelik koalisyon) İnsani boyutta her desteği veririz.

BANK ASYA’DA SORUMLU BDDK OLUR

(Bank Asya’nın durumu) Bank Asya tahtası açıldı, dip yapma süreci var. Burada bir gerçeği görmek lazım. Böyle taşıma su ile değirmeni döndüremezsiniz. Bankacılığın kendine has kuralları var. Ona göre top oynamak zorundasınız. İstediği zaman vatandaş parasını çekebilmeli. Eğer vatandaş parasını çekemez hale gelirse, sermaye rasyosunda ciddi bir kapanma var demektir. BDDK’nın atması gereken adımlar var. Hangi maddeyi uygular bilemem ama benim de ülkemin birliği, dirliği için bir yere kadar işi takip edip gerekli bilgiyi almam lazım. takipteyiz. BDDK karar vermeli ve buna göre adım atmalı. Aksi takdirde bunun sorumlusu BDDK olur.

BAŞBAKAN’A SÖYLERİM İLİŞKİLERİ KESERİZ

(Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye hakkındaki değerlendirmeleri) Türkiye’nin önünde herhangi ekonomik bir risk söz konusu değil, bunlar bu açıklamaları siyasi yapıyor. Bu açıklamaların ekonomik bir temeli, bilimsel bir temeli yoktur. Bunu geçmişte de yaptılar. Standart and Poors’la ilişkiyi kestik. Bunlar tavırlarını böyle sürdürürlerse başbakana söylerim, ‘bunlarla da ilişkiyi kes, bize bunlar bir şey kazandırmış değil.’ Bunlarla gelmedik buraya. Batan ekonomileri değerlendireceksin Türkiye gibi bir ülke büyüyor, sen kalkıyor hala ‘durağandır, budur’ diyorsun. Siyasi yaklaşımlar... Bunların perde arkasında nelerin olduğunun sizler de benim gibi farkındasınız.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde