Erdoğan'dan ABD'ye tepki: Biz paramızla silah alamazken siz terör örgütlerine silah veriyorsunuz

Erdoğan'dan ABD'ye tepki: Biz paramızla silah alamazken siz terör örgütlerine silah veriyorsunuz

Cumhurbaşkanlığı korumalarının kullanması için ABD ile yapılan silah anlaşması, ABD Başkanı Donald Trump yönetimi tarafından geri çekildi. ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karara tepki gösterdi.

Erdoğan'dan ABD'ye tepki: Biz paramızla silah alamazken siz terör örgütlerine silah veriyorsunuz
16px
24px
19.09.2017 10:05
ABONE OLgoogle

AP ajansının bir Kongre yetkilisine dayandırdığı habere göre; Dışişleri Bakanlığı, silah satışına yönelik tasarıyı resmen geri çektiğini Kongre’ye bildirdi.

Talebin New Hampshire merkezli Sig Sauer silah şirketinden geldiği belirtildi. Sig Sauer, ABD hükümetinden satış için gerekli yetki belgesini talep etmişti. Şirketin lisans talebini, Türk tarafının satışın gerçekleşmesi yönündeki beklentisini yitirdiğini duymasının üzerine geri çektiği öne sürüldü.

1.2 MİLYON DOLAR DEĞERİNDEKİ SATIŞ ANLAŞMASI RAFA KALKTI

ABD Dişişleri Bakanlığı'nın, dün kongreye verdiği silah satış bildirisini geri çekmesinin ardından, AKP genel başkanı ve CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan'ın korumalarının kullanması için bu yılın başında ABD'li bir silah şirketi ile yapıldığı söylenen 1.2 milyon dolar değerindeki yarı otomatik silah satış anlaşması rafa kalkmış oldu.

ERDOĞAN'DAN TEPKİ: BİZ PARAMIZLA SİLAH ALAMAZKEN SİZ TERÖR ÖRGÜTLERİNE SİLAH VERİYORSUNUZ

ABD’de bulunan  Erdoğan, bu gelişmeyi, Amerikan PBS kanalına verdiği mülakatta değerlendirdi.

Trump yönetiminin silah satış tasarısını geri çekme kararına inanamadıklarını söyleyen Erdoğan, ABD yönetiminin YPG'ye yaptığı silah yardımını hatırlatarak, "Biz paramızla sizlerden silah alamazken siz niçin parasız olarak bu terör örgütlerine bu silahları veriyorsunuz (…) Biz bu sorularımızın cevabını bulamadığımız için stratejik ortak olarak bundan üzüntü duyuyoruz" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde