Erdoğan'dan ABD'ye 'koruma polisi' tepkisi: Bu nasıl hukuk...

Erdoğan'dan ABD'ye 'koruma polisi' tepkisi: Bu nasıl hukuk...

Erdoğan, "Benim korumalarımdan 12 tanesi için tutuklama kararı çıkarmışlar. Bu nasıl bir yasadır, bu nasıl bir hukuktur? Bu korumalar, beni korumayacaksa niçin bunları ben yanımda Amerika'ya götürüyorum? Amerika'nın Hans'ı ile George'u ile mi kendimi koruyacağım?" diye konuştu.

Erdoğan'dan ABD'ye 'koruma polisi' tepkisi: Bu nasıl hukuk...
16px
24px
16.06.2017 07:04
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen devlet protokol iftarında konuştu. ABD ziyaretine değinen Erdoğan, "Amerika'dayım son ziyaretim. PKK terör örgütü, FETÖ'cular hep birlikte birleştiler 40-50 metre mesafede şahsıma karşı gösteri yapıyorlar. Amerikan polisi hiçbir şey yapmıyor, dokunmuyor. Hiçbir şey yapmadıkları gibi onlara karşı müdahalede bulunan oradaki vatandaşlarımızdan dün iki tanesini içeri almışlar. Böyle bir şey olabilir mi? Benim korumalarımdan 12 tanesi için tutuklama kararı çıkarmışlar. Bu nasıl bir yasa, hukuktur" dedi. 

ABD'de büyükelçilik önündeki kavgayla ilgili olarak 2 Türk tutuklandı

Erdoğan, “Miletlerin tarihlerinde çok önemli karar dönemleri,  yol ayrımları vardır. Dünyanın ve bölgemizin içinden geçtiği şu fırtınalı dönemde biz de böyle tercih ile karşı karşıyayız. Çevremize baktığımızda kimi zaman ekonomik kimi zaman siyasi kimi zaman toplumsal zeminde kimi zaman da hepsinde birden yürütülen bir dizi yeniden yapılandırma faaliyetlerine şahit oluyoruz. Maalesef bu faaliyetlerin hiç birinde uygulandığı ülkelere huzur, güven getirmemiştir. Tam tersine yıkıcı can alıcı çatışmaların fitilini ateşlemiştir. Bugün bölgemizde yaşanan çatışmaların ve ortaya çıkan büyük yıkımın gerisinde aynı oyun vardır. Benzer  bir oyunun ülkemiz için de geçerli olduğu açıkça görülmektedir. Özellikle son 4 yıldır neredeyse kesintisiz maruz kaldığımız saldırıların tesadüf olmadığını daha sonra yaşanan gelişmeler ortaya çıkarmıştır. Zirvesinin 15 Temmuz darbe girişiminin oluşturduğu tüm bu saldırıları milletimin desteği ile boşa çıkarmayı başardık. Ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliği devletimizin bekası adına bugüne kadar yaptığınız tüm hizmetler için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları hakkında tutuklama kararı....

 “ÜLKEMİZİN GÜVENLİK KONSEPTİNDE KÖKLÜ BİR DEĞİŞİKLİĞE GİTMEMİZ ŞART OLMUŞTUR” 

“Ülkemizin güvenlik konseptinde köklü bir değişikliğe gitmemiz şart olmuştur” diyen Erdoğan, “Siyasi, sosyal, ekonomik fay hatlarımıza yönelik saldırıların bundan sonra da devam edeceği açıktır. Kıskanılan bir ülke, milletiz. Bu sebeple ülkemizin güvenlik konseptinde köklü bir değişikliğe gitmemiz şart olmuştur. Saldırıları kendi sınırlarımız ve mahremiyet alanlarımız içinde karşılamanın ağır maliyetini yeteri kadar ödedik. Bundan sonra sorunlara doğrudan kaynağında müdahale edecek çözümleri orada arayacağız. Fırat Kalkanı Harekatı bu anlayışın ne kadar isabetli ve netice verici olduğunu bize göstermiştir. Bu vesile ile silahlı kuvvetlerimize şahsım ve milletim adına ayrıca teşekkür ediyorum. Gecikme olmadan bir çok şeyi yapmamız lazım. Gecikirsek bunlar aleyhe tecelli eder. Onun için gecikmeliyiz. Adımları anında atmamız lazım. Şimdi bu oyunu tüm sınırlarımız boyunca işlemez hale getirmenin hazırlıklarını yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“İLK ÇEYREKTE YÜZDE 5 BÜYÜME BÜTÜN OYUNLARI BOZMUŞTUR” 

Erdoğan, “Aynı  şekilde ekonomide ülkemize uygulanan gizli kuşatmanın kırılışının işaretlerini almaya başladık. Büyüme oranımız bunun son örneği. İlk çeyrekte yüzde 5 büyüme bütün oyunları bozmuştur. İstihdamda artış ve işsizlikte düşüş olduğunu göreceğiz. Türkiye büyümeye devam edecek. Onlar Türkiye’nin kapıları kapandığı zannettiği zaman da  bize çok kapılar açıldı. Bu böyle devam edecek. Çalışıyor koşuyoruz. Farklı bir çok şey üreteceğiz” diye konuştu.

“‘İKTİDAR, DEAŞ’İ TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK İLAN EDEMEMİŞTİR’DİYOR EL İNSAF” 

Terör örgütleri olan mücadeleye değinen Erdoğan, “Bölücü örgütün çukur eylemelerinde FETÖ meselesinde DEAŞ konusunda milletimizin gösterdiği feraset takdire şayandır. Bugün parlamentoda bakıyorum ki bir parlamenter konuşma yapıyor. Diyor ki bu iktidar, DEAŞ’i terör örgütü olarak ilan edememiştir. El insaf. DEAŞ’a gerek Suriye’de gerek topraklarımızda bu kadar can kaybı vermesini dünyada örneği var mıdır? Bunu başaran bu iktidar olmuştur. Kulağı var duymuyor ne yapacaksın. DEAŞ’e karşı mücadele veren biziz. Ama onlar ile kapı arkalarında koalisyon kuranları da biliyoruz. Yeter ki eski hastalıkların bünyemize yeniden sirayet etmesine izin vermeyelim. 15 Temmuz’da olduğu gibi bugün yine milletimiz bir şahlanış içindedir. Bu gücü değerlendirecek olan ise burada bulunan bizleriz. Bunu hep birlikte başaracağız” açıklamasında bulundu.

“HUKUKA SAYGI DENİLİP ONDAN SONRA HUKUKU ÇİĞNEME YOLUNA GİTMEK KİMSEYE BİR ŞEY KAZANDIRMAZ” 

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:  “Bir tarafta hukuka saygı denilip ondan sonra hukuku çiğneme yoluna gitmek kimseye bir şey kazandırmaz. Bir taraftan yasalara uymalıyız denilip öbür taraftan yasaları bir çok taraftan dolaşmak suretiyle ayaklar altına almak kimseye bir şey kazandırmaz.

ANAYASA’NIN 138. MADDESİNİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMASINLAR

Bir şeyi seslendirmek istiyorum; bu  alanda  Hukukta, yasalarla ilgili birçok alanda adım atmak isteyenler, Anayasa’nın 138. maddesini hiçbir zaman unutmasınlar. Bu maddeyi onlara hatırlatıyorum ve onun için herkes konumunu iyi bilsin ve o konumunda, oradan bir güç alarak, bir yerlere baskı yapma yoluna da gitmesin. Çünkü o onlara hiçbir şey kazandırmaz, tam aksine kaybettirir. Bir başka şey de söylüyorum; sorumluluğumuz sadece kendimize, başında bulunduğumuz kuruma değildir. Gelecek nesillere karşı büyük bir sorumluluğumuz var.”

“MÜDAHALEDE BULUNAN VATANDAŞLARIMIZDAN İKİ TANESİNİ DÜN İÇERİ ALMIŞLAR”

ABD ziyaretine değinen Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: “Amerika’dayım son ziyaretim. PKK terör örgütü, FETÖ’cular hep birlikte birleştiler 40-50 metre mesafede şahsıma karşı gösteri yapıyorlar. Amerikan polisi hiçbir şey yapmıyor, dokunmuyor acaba benzer bir şey Türkiye’de yapılmış olsa tavır ne olur? Hiçbir şey yapmadıkları gibi onlara karşı müdahalede bulunan oradaki vatandaşlarımızdan dün iki tanesini içeri almışlar. Böyle bir şey olabilir mi? Benim korumalarımdan 12 tanesi için tutuklama kararı çıkarmışlar. Bu nasıl bir yasa, hukuktur.

‘BİZ KİMSEYE EMANET EDEMEYİZ’ DİYE CAKA SATIYORLAR

Bu korumalar beni korumayacaksa niçin ben yanımda Amerika’ya götürüyorum. Amerika’nın Hans’ı, George ile mi kendimi koruyacağım. Amerika’nın liderleri ülkeme geldiği zaman bırakın Türk şoförünü, polisini bile arabaya oturtmazlar biz oralara gittiğimizde hayır illa kendi koruma polisimizi buraya oturtacağız diyor. ‘Benim polisim var istemiyorum.’  Yok ‘biz kimseye emanet edemeyiz.’ Bir de böyle caka satıyorlar.

BUNUN ÇEŞİTLİ HUKUKİ, SİYASİ MÜCADELESİNİ VERECEĞİZ

Bunun çeşitli hukuki, siyasi mücadelesini vereceğiz ayrı mesele. Bu tür gerçekleri özellikle anlatmak istiyorum. Gelin ülkemizin bu yeni Kurtuluş Savaşı’nı hep birlikte verelim. Her birimiz kendi cephemizde milletimize zaferlerin en büyüklerini armağan edelim. 80 milyon tek millet şuuru ile harekete etmek durumundayız. Birbirimizi bu vatan için Allah için sevmeye mecburuz. Bizim bayrağımıza eş bir paçavra ortaya koyanlar onu buyursunlar tepe tepe kendileri kullansınlar.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde