Erdoğan böyle yoklama aldı! ‘Nurettin kusura bakma’

Erdoğan böyle yoklama aldı! ‘Nurettin kusura bakma’

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Giresun'da katıldığı toplantıda tüm teşkilatları tek tek ayağa kaldırarak yoklama aldı.

Erdoğan böyle yoklama aldı! ‘Nurettin kusura bakma’
16px
24px
09.08.2017 21:44
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı yoklama sırasında Yağlıdere teşkilatının toplantıya az katılmasına sitem etti. Erdoğan, “Nurettin burayı da görüyorum arkayı da görüyorum ama kusura bakma” dediği duyuldu.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, helikopterle geldiği Giresun'da partisinin İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Partide yeni bir yapılanmaya gitmeye kararlı olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti teşkilat kademelerini ve ilçeleri sayarak yoklama yaptı. Yoklama sırasında bir partilinin iki kez ayağa kalktığını fark eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ya Alucra'da kalktın, Çamoluk'da kalktın, vekalet mi aldın yoksa" demesi gülüşmelere neden oldu.

Giresun’un belediye meclis üyesi sayısını soran ve 12 cevabını alan Cumhurbaşkanı Erdoğan salonda 4’ünün olduğunu öğrenince, "Ben anlamam. Ben buraya gelene bakarım" dedi ve "Şimdi burada önümüzdeki seçim için il başkanımız, teşkilatlanma başkanımız, milletvekillerimiz bundan sorumlu. Bunları çözmemiz lazım" diye konuştu.

Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda yapılan yatırımlar ve hizmetlerle Türkiye'ye çağ atlattıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan "Giresun'da AK Parti teşkilatlarında görev yapmış tüm kardeşlerime teşekkür ediyor, ahrete intikal edenlere rabbimden rahmet diliyorum. 16 yılımızı geride bırakıyoruz. Türkiye'de pek az siyasi partiye ve kadroya nasip olacak bu uzun hizmet dönemi boyunca her alanda ülkemizde çok çok önemli hizmetler verdik, milletimize eserler kazandırdık. Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, toplu konutta, iletişimde, sosyal yardımlar ve diğer tüm konularda Türkiyeye biz çağ atlattık. Yeni hava limanımızdan memnunsunuz değil mi?" dedi.

’YOLUNU ŞAŞIRAN ARKADAŞLARIMIZ DA OLDU’

2019 seçimlerinin kendileri için kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"16 yıllık parti, 15 yıllık iktidar dönemimizde durmaksızın kesintisiz bir mücadele içinde olduk. Bu süreçte elbette yorulan, yolda kalan, maalesef yolunu şaşıran arkadaşlarımız da oldu. AK Parti'nin en önemli özelliği sürekli kendini yenileyebilme, kendini tazeleyebilme kabiliyetine sahip olmasıdır. Şimdi önümüzde zorlu bir mücadele dönemi başlıyor. 2019 seçimleri Türkiye ve dolayısıyla bizim için çok önemli. 16 Nisan halk oylamasıyla önemli bir başarıyı yakaladık. Artık yüzde 49.9 oy bile alsanız başarılı olamıyorsunuz. Netice ve zafer için yüzde 50 artı oy almamız gerekiyor. Buna hazır mıyız? Cumhurbaşkanlığında rahat icraat yapabilmek için, Meclis’te de güçlü bir çoğunluğa sahip olmak önem arz ediyor. Bu bakımından 2019 seçimleri bizim için kritik bir öneme sahip. Biliyorum yandınız, piştiniz, ama biliyorsunuz yandım, yandım piştim ama oldum"

AK PARTİ ZAAFA UĞRARSA TÜRKİYE ZAAFA UĞRAR

Ak Parti’nin Türkiye demek olduğunun söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

Seçimler ve sonrasındaki darbe girişimi bize çok net mesajlar vermiştir. Özellikle bu yaşadığımız seçimlerden gereken dersleri çıkartmazsak, 2019'da işimiz gerçekten zor demektir. Şunu unutmayın. AK Parti demek Türkiye demektir. AK Parti zaafa uğrarsa, Türkiye zaafa uğrar. AK Parti, diğer partilerden farklı olarak kendisini sürekli geliştirmeyi, dönüştürmeyi ve ileriye taşımayı başarabilen tek partidir. Bu sayede 15 yıldır girdiğimiz her seçimi kazandık, kesintisiz bir şekilde iktidarda kaldık. Özellikle son 3-4 yıldır yaşadığımız bu yoğun mücadele dönemimin teşkilatlarımız bünyesinde ciddi bir metal yorgunluğuna maalesef ben de şahit oluyorum. Bu sadece şahısımın değil, aynı zaman da milletimizin de tespitidir. 16 Nisan'da alınan yüzde 51.4 oy Ak Parti oyu değildir. Bunu bir defa böyle bilelim. Aynı şekilde ’hayır’cıların aldığı yüzde 49.6 oy da sadece CHPnin oyu değildir. Onlar ne yapıyor, zannediyorlar ki bu oy bizim. Onlara en güzel cevabı 2019'un Mart’ında inşallah vereceğiz. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Buna hazır mıyız?

YOKLAMA YAPTI

Partide yeni bir yapılanmaya gitmeye kararlı olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti teşkilat kademelerini ve ilçeleri sayarak yoklama yaptı. 

Ayağa kalkarak salonda olduklarını seslendiren partililer de "Dik dur eğilme bu millet seninle sloganları attı. Yoklama sırasında bir partilinin iki kez ayağa kalktığını fark eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ya Alucra'da kalktın, Çamoluk'da kalktın, vekalet mi aldın yoksa" demesi gülüşmelere neden oldu. Erdoğan daha sonra parti yönetimine yönelerek sayının azlığından yakındı.

SALONDAKİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİN AZLIĞINA KIZDI

Giresun’un belediye meclis üyesi sayısını soran ve 12 cevabını alan Cumhurbaşkanı Erdoğan salonda 4’ünün olduğunu öğrenince, "Ben anlamam. Ben buraya gelene bakarım. Halep ordaysa arşın burada" dedi ve "Şimdi burada önümüzdeki seçim için il başkanımız, teşkilatlanma başkanımız, milletvekillerimiz bundan sorumlu. Bunları çözmemiz lazım. Giresun’un büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası sürecine çok önemli katkılar yapacağına inanıyorum. Gençler siz de üniversite ile ilişkilerinizi diri tutacaksınız. Slogan gençliği değil icraat gençliği istiyorum" ifadeleri ile açıklamalarını tamamladı.

Erdoğan daha sonra Ordu-Girersun havalimanına geçerek buradan Cumhurbaşkanlığı’na ait uçakla İstanbul’a gitti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde