Erdoğan açıkladı: Akkuyu NGS'de flaş gelişme!

Erdoğan açıkladı: Akkuyu NGS'de flaş gelişme!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesi ile ilgili flaş gelişme! Proje'nin 1/100.000 ölçekli plana işaretlenmesi oy çokluğuyla onaylandı.

Erdoğan açıkladı: Akkuyu NGS'de flaş gelişme!
16px
24px
10.10.2016 16:50
ABONE OLgoogle

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı ilk toplantısında Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin de içinde yer aldığı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı oy çokluğuyla kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün 23. Dünya Enerji Kongresi'nin açılışında yaptığı konuşmada Türkiye'nin önem verdiği alanlar arasında nükleer enerjinin de bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

"2010 yılında Rusya Federasyonu ile Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi'nin gerçekleştirilmesine yönelik bir hükümetlerarası anlaşmayı imzaladık. Japonya'yla da Karadeniz kıyısında tesisine karar verilen Sinop Nükleer Güç Santrali Projesi için bir anlaşma yaptık. Şimdi de üçüncü nükleer santral projesini hayata geçirmenin arayışı içindeyiz. Zira ileri teknoloji noktasında, bizim ciddi noktada bir enerji potansiyeline ihtiyacımız var. Hedefimiz, önümüzdeki yıllarda elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 10'unun nükleer enerjiden karşılanmasıdır."

İstanbul'da düzenlenen 23. Dünya Enerji Kongresi'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile Akkuyu nükleer santral anlaşması yaptık. Japonya ile de Karadeniz kıyısında bir anlaşma yaptık. Şimdi de üçüncü nükleer santral projesini hayata geçirmenin arayışı içindeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı, "Bu senenin sonunda ve 2017 yılında çok kritik adımlar atacak, bu alanda büyük yatırımlar gerçekleştireceğiz. Böylece doğalgaz ticaretinde bölgemizdeki tüm ülkeler için güvenilir bir ortak haline gelme hedefimize bir adım daha yaklaşacağız" diye konuştu. FETÖ'nün darbe girişimine değinen Erdoğan, "Siz de buraya gelerek bize destek olduğunuzu gösterdiniz. Sizin bu asil duruşunuz bize demokrasi ve insan hakları dersi vermeye kalkan birilerine örnek olur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23. Dünya Enerji Kongresi’nin açılışında yaptığı konuşmada, kongre ile enerjinin barış ve adaletin aracı haline getirilmesinin sağlanmasının amaçlandığını söyledi.

Türkiye’nin önem verdiği alanlar arasında nükleer enerjinin de bulunduğunu bildiren Erdoğan, "2010 yılında Rusya Federasyonu ile Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi’nin gerçekleştirilmesine yönelik bir hükümetlerarası anlaşmayı imzaladık. Japonya’yla da Karadeniz kıyısında tesisine karar verilen Sinop Nükleer Güç Santrali Projesi için bir anlaşma yaptık. Şimdi de üçüncü nükleer santral projesini hayata geçirmenin arayışı içindeyiz. Zira ileri teknoloji noktasında, bizim ciddi noktada bir enerji potansiyeline ihtiyacımız var. Hedefimiz, önümüzdeki yıllarda elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 10’unun nükleer enerjiden karşılanmasıdır" dedi.

Türk Akımı Projesi’ne yönelik çalışmaların sürdüğünü de hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti, "Rusya’nın hali hazırda Balkanlar üzerinden aldığımız gazı doğrudan Karadeniz üzerinden ülkemize sevk etmeyi öngören Türk Akımı Projesi’ne de olumlu bakıyoruz. Bu projenin ikinci aşaması, Avrupa doğalgaz piyasalarındaki gelişmelere bağlı olarak geliştirilecektir. Diğer taraftan Doğu Akdeniz gazı da kaynak çeşitlendirme çalışmalarımızda yeni bir alternatif durumuna geliyor. Yapılan araştırmalar, bu gaz için en karlı ve ekonomik güzergahın Türkiye olduğunu gösteriyor. Ülkemizin doğalgaz ve enerji ticaret merkezi haline gelebilmesi adına yeni ve önemli yatırımların arifesindeyiz. Bu senenin sonunda ve 2017 yılında çok kritik adımlar atacak, bu alanda büyük yatırımlar gerçekleştireceğiz. Böylece doğalgaz ticaretinde bölgemizdeki tüm ülkeler için güvenilir bir ortak haline gelme hedefimize bir adım daha yaklaşacağız."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde