Erdoğan'a çok yakın biri: Aras Kargo'nun başına öyle bir isim getirildi ki...

Erdoğan'a çok yakın biri: Aras Kargo'nun başına öyle bir isim getirildi ki...

İki kardeş arasındaki kavga sonucu kargo devine kayyum atandı ve şirketin başına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir dönem en yakınındaki isim atandı.

Erdoğan'a çok yakın biri: Aras Kargo'nun başına öyle bir isim getirildi ki...
16px
24px
02.06.2017 09:33
ABONE OLgoogle

1979 yılında Celal Aras tarafından kurulan Aras Kargo, kısa sürede taşımacılıkta Türkiye’nin en önemli şirketlerinden biri haline geldi. 2008 yılında vefat eden işadamı geride yıllık 300 milyon dolarlık ciro yapan bir dev bıraktı.

2011’de şirketin yüzde 20’sini devralan İş Girişim Sermayesi’nin daha sonra yüzde 5 artırdığı hisselerini Austrian Post’a 2013’te devretmesi, Aras Kargo’da büyük bir kavganın başlamasına sebep oldu.

Aras Kargo'da sular durulmuyor! Bu kez yönetici kayyum atandı

Aras Kargo Anonim Şirketi’nin yüzde 48.13 hissesine sahip A grubu hissedarları Yönetim Kurulu Başkanı Barış Baran Aras ve Meral Aras’ın İstanbul Anadolu 4. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yaptığı başvuru neticesinde kayyum atanması gerçekleşti.

Sonunda bu da oldu: Aras Kargo'ya kayyum atandı

ERDOĞAN’IN ESKİ ÖZEL KALEMİ ATANDI

Aras Kargo’nun Genel Müdürlüğü’ne ise sürpriz bir isim atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönem 5 yıl boyunca özel kalem müdürlüğü yapan Hikmet Bulduk, Aras Kargo’nun yeni Genel Müdürü oldu.

Böylece iki kardeş arasındaki kavga sonucu kargo devine kayyum atandı ve şirketin başına Erdoğan’ın bir dönem en yakınındaki isim atandı.

Şirketten yapılan açıklamada, "Aras Kargo’da kamuoyuna da yansıdığı üzere; ortakların karşılıklı hisse satın alma süreci, bir süredir hem müzakere düzeyinde hem de hukuki seviyede devam etmektedir.
 
Bu sürecin, kamuoyu vicdanında soru işaretleri bırakmayacak şekilde yönetilmesi ve işleyişin hızlandırılması amacıyla Yönetim Kurulu kararıyla Hikmet Nuri Bulduk'un Aras Kargo’ya Genel Müdür olarak atanmasına karar verilmiştir" denildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde