Erdoğan-Merkel görüştü ama uzlaşamadı

Erdoğan-Merkel görüştü ama uzlaşamadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ile bir araya geldi. İki liderin görüşmesinde İncirlik konusunda uzlaşma sağlanamadı.

Erdoğan-Merkel görüştü ama uzlaşamadı
16px
24px
09.07.2016 21:04
ABONE OLgoogle
Polonya'nın başkenti Varşova'daki NATO zirvesine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya Başbakanı Merkel ile bir araya geldi. İki liderin görüşmesinde İncirlik konusunda uzlaşma sağlanamadı.

Görüşmede Almanya-Türkiye ilişkilerinin yanı sıra göç, terörle mücadele gibi konuların ele alındığı bildirildi.

NATO Zirvesi için Varşova’da bulunan Merkel ve Erdoğan, en son altı hafta önce İstanbul’da görüşmüştü.

İNCİRLİK KONUSUNDA UZLAŞMA SAĞLANAMADI

Deutsche Welle Türkçe’nin aktardığı habere göre Merkel ile Erdoğan'ın görüşmesinde, Alman politikacıların İncirlik Üssü’nü ziyaret hakkı konusunda bir uzlaşı sağlanamadığı kaydedildi. Merkel, “Bu anlaşmazlıklar bir görüşmeyle giderilemez. Ancak konuşmuş olmamızın da önemli olduğuna inanıyorum” dedi.

İkili ilişkiler, Alman Meclisi’nin geçtğimiz ay 1915 Olaylarını “Ermeni soykırımı” olarak tanımasıyla gerilmişti.

İNCİRLİK’TE 240 ALMAN ASKERİ GÖREVLİ

Türkiye, Alman Federal Meclisi’nde alınan karar nedeniyle Almanya Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ralf Brauksiepe ve beraberindeki heyetin İncirlik Askeri Üssü’ne yapacağı ziyarete izin vermemişti. Ankara bir Alman gazeteci grubunun ziyaretini de engellemişti.
İncirlik Üssü’nde 240 Alman askeri görev yapıyor. Üste Alman Ordusu’nun Tornado tipi savaş jetleri bulunuyor.

Jetler IŞİD’e karşı kurulan uluslararası koalisyona destek kapsamında istihbarat toplama ve aktarma amacıyla görev yapıyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde