Erdoğan, Gül'e nişan takarken zorlandı

Erdoğan, Gül'e nişan takarken zorlandı

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devir teslim töreninde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Devlet Şeref Madalyası takdim etti ve ardından askeri törenle uğurladı.

Erdoğan, Gül'e nişan takarken zorlandı
16px
24px
28.08.2014 15:24
ABONE OLgoogle
12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devir teslim töreninde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Devlet Şeref Madalyası takdim etti ve ardından askeri törenle uğurladı.

TBMM'de gerçekleşen mazbata teslimi ve yemin töreninin ardından, Çankaya Köşkü'nde devir teslim töreni yapıldı. 12'nci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'ne Cumhurbaşkanlığı forslu makam aracıyla geldi.

Erdoğan'ı çiftini A Kapısı'nda Atlı Tören Birliği karşıladı. Edoğan, törenin yapılacağı Yeni Bina A Kapısı önüne kadar Atlı Tören Birliği'nin refakatiyle gitti. 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunisa Gül, Erdoğan çiftini tören alanında karşıladı. İstiklal Marşı'nın ardından Erdoğan, A Tipi Askeri tören kıtasını selamladı. Erdoğan'ın askerleri selamlamasının ardından, devir teslim törenin yapılacağı Büyük Resepsiyon Salonu'na geçildi.

Burada 90'ın üzerinde yabancı konuğun ve hükümet ile devlet yetkililerinin katıldığı devir teslim töreni gerçekleştirildi. Törende İstiklal Marşı'ın ardından 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül konuştu. Gül'ün duygusal konuşmasında eşi Hayrunisa Gül'ün gözlerinin dolduğu görüldü.

"Görevimi devrederken müsterihim"

Gül, törende yaptığı konuşmada, "Sayın Cumhurbaşkanının üstün liderlik ve yöneticilik yeteneklerini, ülkesine ve insanlığa hizmet heyecanını, vatan aşkını ve millet sevgisini, hakka olan inancını en yakından bilenlerdenim" dedi.

Gül, "Değerli kardeşimin liderliğinde Türkiye'nin ileri mesafeler katedeceğine inancım tamdır. Görevimi devrederken müsterihim" diye konuştu.

"Kapanan dönem eski Türkiye dönemidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan da törende şu mesajları verdi:

- Cumhurbaşkanının doğrudan doğruya halk tarafından seçilmesi teknik bir değişikliğin ötesinde aslında bir dönemin kapatılması meselesidir. Bugün kapanan dönem eski Türkiye dönemidir. Kapıları ardına kadar açılan yeni dönem ise Cumhuriyetimizin ilk yıllarındaki öz ve ruhu taşıyan yeni Türkiye, büyük Türkiye dönemidir.

 - Türkiye'nin dış politikasında ana eksen barış, dayanışma ve refahtır. Türkiye'nin hiçbir ülkenin topraklarında, hiçbir ülkenin iç işlerinde asla gözü yoktur, planı, projesi yoktur.

- Türkiye'nin stratejik hedefi olan Avrupa Birliğine üyeliğine yürüyüşü daha kararlı şekilde devam edecektir. Demokratik reformlarımız hız kesmeyecek. Başta çözüm süreci olmak üzere her türlü vasıtayla 77 milyonun birliği ve bütünlüğü daha güçlü şekilde tesis edilecektir.

Erdoğan, konuşmasının ardından Gül'ü sahneye davet ederek, Cumhurbaşkanlığı forsu ve Devlet Şeref Madalyası'nı 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e takdim etti.  

Ancak Erdoğan’ın madalyayı Gül’ün yakasına takmakta zorlanması davetlileri gülümsetti.

Madalya takdim töreninin ardından, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi, 12'nci Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi tarafından törenle Çankaya Köşkü'nden uğurlandı. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde