Erdoğan: Elon Musk'la görüştüm, baktım çok heyecanlı....

Erdoğan: Elon Musk'la görüştüm, baktım çok heyecanlı....

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li ünlü girişimci ve mucit Elon Musk'la çarşamba günü gerçekleştirdiği görüşme hakkında konuştu

Erdoğan: Elon Musk'la görüştüm, baktım çok heyecanlı....
16px
24px
10.11.2017 13:10
ABONE OLgoogle

Külliye'de gerçekleşen İslam İşbirliği Teşkilatı Kadın Danışma Konseyi Genç Kadınlar Liderlik ve Girişimcilik Programı Sertifika Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ünlü girişimci ve mucit Elon Musk'la yaptığı görüşmeye de değindi:

Erdoğan, Space X şirketinin kurucusu Elon Musk ile görüşmesiyle ilgili şu ifadeleri kullandı: 

"Geçtiğimiz günlerde yüksek teknoloji alanındaki özgün yatırımlarıyla tüm dünyada dikkat çeken Elon Musk ile bir görüşmem oldu. Baktım çok heyecanlı. Kendisinin vizyonunu, hayallerini, gayretini bizzat ağzından dinleme imkanım oldu. Gördüm ki her şey önce bir hayalle başlıyor. Eğer hayal olmazsa ondan sonra da bunu gerçekleştirebilmek mümkün değil. İnsan, hayal kurabildiği müddetçe yaşar ve başarıya koşar.

ELON'DA DA BUNU GÖRDÜM, "BİR ARA TÜKENDİM, BİTTİM" DİYOR

Hiç kimsenin hayallerinizi çalmasına sakın müsaadet etmeyin. Buradaki tüm kardeşlerimin meseleye bu açıdan yaklaşmalarını, özgüven sahibi olmalarını, Elon'da da bunu gördüm. "Bir ara ben tükendim" diyor, "Bittim, artık para kalmadı bende" diyor. "Yılmadım, azmettim, kapılar açıldı ve şu andaki duruma geldim" diyor.

Elon Musk paylaştı! ABD'de 'Atatürk' aramaları zirve yaptı....

Erdoğan ve Musk, 8 Kasım'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'inde bir araya gelmiş, Türksat 5A ve 5B uydularının uzaya fırlatılmasının yanı sıra elektrikli otomobil, sürdürülebilir enerji, Tesla ve SpaceX firmalarıyla Türkiye'deki firmaların yapabileceği ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişi yapılmıştı.  Elon Musk'la yarım milyar dolarlık anlaşma imzalandı

Son yüzyılın en büyük mucit ve girişimcileri arasında gösterilen Musk, elektrikli otomobil üreticisi Tesla ve uzay araştırmaları şirketi SpaceX'in CEO'su.

 Altı saati 30 dakikaya indirecek tünel Hyperloop, roketlerle kıtalararası seyahat, araçları yer altında elektromanyetik alan yardımıyla taşıyacak tünel, yapay zeka araştırmaları merkezi Open AI, insan beynini bilgisayarlara bağlayacak Neurolink gibi projeler de Musk'ın başkanlığında devam ediyor.  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde