Erdoğan Davutoğlu'nu sildi: İşte Ak Parti'nin yeni lideri

Erdoğan Davutoğlu'nu sildi: İşte Ak Parti'nin yeni lideri

Ankara kulislerinde; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Davutoğlu'nu gözden çıkardığı yerine Mehmet Ali Şahin'i düşündüğü konuşuluyor.

Erdoğan Davutoğlu'nu sildi: İşte Ak Parti'nin yeni lideri
16px
24px
09.08.2015 17:43
ABONE OLgoogle
“Koalisyoncular” ve “erken seçim isteyenler” arasında ikiye bölünen AKP’de fikir ayrılıkları sürerken, kulislerde konuşulan iddiaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmet Davutoğlu’nun yerine eski kurmayı Mehmet Ali Şahin’i partinin başında görmek istiyor.

AKP’de ve Saray’da tüm gözler, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında yarın yapılacak olan zirveye çevrilirken,  Saray’ın beklentisi, koalisyonun olmaması yönünde.

“Saraylı-Hocacı” çekişmesi

Bir süredir AKP içinde “Saraylı-Hocacı” çekişmesi yaşandığı biliniyor. Parti içinde, Erdoğan adına hareket eden ve “Saraylı” diye tabir edilen grup, özellikle CHP ile koalisyona karşı bir duruş sergiliyor. Ancak, Ahmet Davutoğlu’na yakınlığından dolayı Saray tarafından “Hocacı” olarak tarif edilen partililer ise, CHP ya da MHP ile koalisyona sıcak bakıyor. Başbakan Davutoğlu’nun da, CHP ile koalisyon taraftarı olduğu ancak “Saray engelini” aşamadığı belirtiliyor.

Bugün yapılacak zirvede sürpriz bir koalisyon çıkması durumunda Saray’ın düğmeye basacağı ve önümüzdeki haftalarda toplanması beklenen AKP Kongresi’nde Davutoğlu’nun karşısına Şahin’i ya da Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’ı çıkarabileceği konuşuluyor. Şahin’in yanı sıra Binali Yıldırım’ın da milletvekili olmaması dezavantaj yaratırken, ilk seçimde 3 dönem dışına çıkacakları için vekil sıfatı kazanmaları da mümkün görülüyor.

Ali Ekber Ertürk/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde