Erdoğan, 'Anket yaptırdınız mı?' sorusuna ne cevap verdi?

Erdoğan, 'Anket yaptırdınız mı?' sorusuna ne cevap verdi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP ve MHP'nin TBMM'den geçirdiği 'başkanlık sistemi'ne ilişkin konuştu

Erdoğan, 'Anket yaptırdınız mı?' sorusuna ne cevap verdi?
16px
24px
22.01.2017 11:58
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Erdoğan referandumun hemen ardından bir seçim olmayacağını, seçimlerin takvime uygun olarak 2019 yılında yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndan, Tanzanya, Mozambik ve Madagaskar'ı kapsayan Doğu Afrika gezisinin ilk durağı Tanzanya'nın başkenti Darüsselam'a hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın gündeminde AKP ve MHP'nin TBMM'den geçirdiği 'başkanlık anayasası' ve referandum süreci vardı.

"Şimdi gerçek sahibine, millete gideceğiz. Milletimizin referandum kararı ile ilgili vereceği karar ne olacak. Bunu görmemi lazım" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunu gördükten sonra milletimiz referandum kararını onaylıyorsa, onayladıktan sonra hemen seçim söz konusu değil. 2019'da tekrar millete gidilecek" ifadelerini kullandı.

'Partili cumhurbaşkanlığı'nı "Türkiye'nin geleceğe yönelik performansı artırıcı kararlar almasının gerektiğine inanıyoruz" sözleri ile açıklayan Erdoğan, 'rejim değişikliği' eleştirileri için de Cumhuriyet'in kuruluşunu örnek gösterdi. Erdoğan, "Bu bir sistem değişikliğidir. Ve bu sistem değişikliği de kusura bakmasınlar daha kısa süre önce başlamış değil. Cumhuriyetimizin kuruluşuna dayanır bu iş. Kuruluşa baktığınızda, tek adam deyip deyip duruyorlar ya, cumhuriyeti kuruluşunu bilmezlerse bunu da bilmezler" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Şuanda da milletimizin vereceği karar bizim için başgöz üstünedir. Bu adımı bu şekilde atacağız. Ama 2019'da seçim yapılır, yeni partili cumhurbaşkanı seçilir, partili cumhurbaşkanı seçildikten sonra da kim olacaksa partili cumhurbaşkanı, o kabinesini oluştururken artık bağlayıcı bir niteliği olmayan bir süreçtir. Burada ağırlıklı olarak biliyorsunuz parlamentodan değil, parlamento dışı bir kabine oluşturma şansı olacağı için birinci derecede önem arz ediyor. Parlamento içinden de bu kabineye isimler alabilir. O güne kadar tabii çok çok farklı, güçlü bir kabinenin oluşturulması ülkemizin menfaatine olacaktır.

"MEYDANLARDA OLACAK MISINIZ" SORUSUNA YANIT

Bizim meydanlarda yer almamıza mani bir hal yok. Birçok etkinlikler olacaktır. Bu etkinlikler içerisinde arkadaşlarımla değerlendirmelerimizi yaparız, meydana çıkar mıyız, çıkmaz mıyız... Dün de meydanlardaydım. Bunun değerlendirmelerini yaptıktan sonra ona göre kararımızı veririz.

ERDOĞAN'A 'ANKET YAPTIRDINIZ MI, 'EVET ORANLARI NE' SORUSU

Biraz erken... Anketler var da, bunları daha sonra sizlerle paylaşırız. Halkımızın referandum ile birlikte Türkiye'de partili cumhurbaşkanlığına sıcak baktığını, ciddi manada bir oran ile bu işe yaklaştığını görüyoruz.

TRUMP'A 'ORTADOĞU' MESAJI

Trump'ın Ortadoğu'daki tavrı bizim için önemli. Toprak bütünlüğüne dayanan bir Ortadoğu'dan yanayız. rump ile görüşmede bunları (Ortadoğu) A'dan Z'ye kendileriyle müzakere edeceğiz.

"Bu bir sistem değişikliğidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliği süreciyle ilgili partili bir cumhurbaşkanının değişikliğin en farklı olan yönü olacağını belirterek, "Bütün bunların yanında da özellikle Türkiye'nin geleceğe yönelik çok daha performansı artırıcı kararlar almasının gereğine inanıyoruz. Her ne kadar birileri rejim, mejim deyip duruyorsa da ki alakası yok. Bu, bir sistem değişikliğidir." dedi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde