Erdemir ve Akbank'tan Koza baskınıyla ilgili flaş açıklama

Erdemir ve Akbank'tan Koza baskınıyla ilgili flaş açıklama

MASAK'ın Erdemir Çelik Fabrikası'ndan İpek ailesinin kurduğu Koza İpek Eğitim Sağlık Hizmet ve Yardım Vakfı'na para aktarıldığı iddiası, adı geçen şirketler tarafından net bir dille yalanlandı.

Erdemir ve Akbank'tan Koza baskınıyla ilgili flaş açıklama
16px
24px
03.09.2015 07:57
ABONE OLgoogle
Koza İpek operasyonun gerekçesinde Akbank üzerinden Ereğli Demir Çelik A.Ş.’nin, Koza İpek Vakfı’na 122 milyon lira gönderdiği öne sürülüyordu. Hem Akbank hem de Erdemir dün yaptıkları yazılı açıklamayla iddiaları bir kez daha yalanladı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) Erdemir Çelik Fabrikası'ndan İpek ailesinin kurduğu Koza İpek Eğitim Sağlık Hizmet ve Yardım Vakfı'na para aktarıldığı iddiası, adı geçen şirketler tarafından net bir dille yalanlandı.

Dün akşam saatlerinde OYAK'ın iştiraki Erdemir ve İsdemir'in resmi internet sitelerinde ‘Kamuoyu duyurusu' başlığıyla yer alan açıklamada böyle bir para transferinin gerçekleştirilmediği bilgisinin MASAK'a daha önce de bildirildiği yönündeki cümle dikkat çekti.

Erdemir'in bağlı kuruluşu olan İsdemir'e yapılan para transferinin kamuoyuna yanlış aktarıldığı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Haberlerde adı geçen banka olan Akbank tarafından yapılan açıklamalara ilave olarak, bu konuyla ilgili tüm bilgilendirmeyi, Maliye Bakanlığı'nın ilgili kurumuna (MASAK) yapmış bulunmaktayız. Tekrar belirtmek isteriz ki; söz konusu vakfa şirketimizden hiçbir para transferi yapılmamıştır. Bahsi geçen para transferleri kendi iştirakimiz olan İskenderun Demir ve Çelik AŞ (İsdemir) şirketine yapılmış olup, bu işlemler ile ilgili grup içi kayıt ve belgeler Maliye Bakanlığı'nın ilgili kurumuna bildirilmiştir.”



AKBANK: İŞLEMLER MEVZUATA UYGUN

Koza İpek Grubu ile ilgili bir diğer iftira konusunda ise Akbank'tan açıklama geldi. Yandaş medyada yer alan 7 milyar 40 milyon doların Bahreyn, Malta ve Kıbrıs'a transfer edildiği iftirası baskına gerekçe olarak gösterilmişti.

Konuyla ilgili olarak dün Akbank'tan Koza Altın İşletmeleri AŞ'ye gönderilen açıklamada, “Bankamız nezdindeki hesaplarınıza ilişkin olarak 2010-2015 yılları arasında vermiş olduğunuz talimatlarınız doğrultusunda işlemleriniz bankacılık mevzuatına uygun olarak gerçekleştirilmiştir.” denildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde