Endonezya’da Türk müteahhitler için iyi fırsatlar var

Endonezya’da Türk müteahhitler için iyi fırsatlar var

Endonezya İstanbul Fahri Konsolosu Emin Hitay'dan Türk müteahhitler için fırsatlar...

Endonezya’da Türk müteahhitler için iyi fırsatlar var
16px
24px
14.09.2012 23:51
ABONE OLgoogle

Endonezya İstanbul Fahri Konsolosu Emin Hitay, Türkiye ve Endonezya’nın, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alma potansiyeli güçlü iki aday olduğunu ve birlikte çok büyük başarılara imza atacağını düşündüğünü söyledi.

Hitay, Türkiye’nin, 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olmayı hedeflediğini hatırlatarak, “PricewaterhouseCoopers’ın (PwC) 2050 raporuna göre Endonezya, Satın Alma Gücü Paritesi (PPP) temelinde 2050’de dünyanın 8’inci büyük ekonomisi olmayı hedefliyor. Ancak Endonezya’nın bu hedefe çok daha kısa sürede ulaşacağına inanıyorum“ diye konuştu.

ENERJİ TEŞVİKİ

“Asya’nın hızla gelişen ülkesi Endonezya’da enerji, madencilik ve altyapı alanlarında fırsatlar görüyorum” diyen Hitay, devletin enerji üretimi konusunda yatırım yapması için özel sektörü teşvik ettiğini kaydetti. Ülkede havalimanı, otoyol gibi büyük altyapı projelerinin geliştirilmesine ihtiyaç olduğunu da vurgulayan İstanbul Fahri Konsolosu Emin Hitay, nüfusun üçte birinin elektriğinin olmadığına ve elektrik talebinin her sene yüzde 10 arttığına dikkat çekti.

ZENGİN KAYNAKLAR
 
Hitay, “Endonezya’da Türk müteahhitler için iyi fırsatlar var. Bunun dışında günde 900 bin varilden fazla petrol üretmesine rağmen rafineri kapasitesi yetersiz. Ham petrolün işlenmesi için rafineri ve petrokimya alanında da yatırım düşünülebilir. Ülke altın, uranyum, kömür, doğalgaz, petrol ve jeotermal başta olmak üzere zengin doğal kaynaklara sahip” diye konuştu.

Emin Hitay, ülkede resmi kurumların yabancı yatırımcılara her türlü kolaylığı sağladığını kaydetti.

Fahri Sarrafoğlu/İTO

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde