En önemli sorun İngilizce bilen eleman eksikliği

En önemli sorun İngilizce bilen eleman eksikliği

Zorlu Holding CEO'su Ömer Yüngül, şu anda dünyadaki en doğurgan sektörün elektronik sektörü olduğunu belirterek, yazılımın da bununla eşleştirilmesi gerektiğini söyledi.

En önemli sorun İngilizce bilen eleman eksikliği
16px
24px
18.05.2017 13:20
ABONE OLgoogle

Silikon Vadisi ve benzeri yerlerdeki yazılımların yüzde 65-70'inin elektronik ve bunun türevlerine ilişkin olduğunu anlatan Yüngül, sektörün en önemli sorununun "İngilizce bilen eleman eksikliği" olduğunu aktardı.

Yazılım ve elektroniğin dünyada çok hızlı hareket ettiğini dile getiren Yüngül, Türkiye olarak mutlaka ileriye yönelik tedbirler alınması gerektiğini, bu alanda verilen teşviklerin farklılaştırılması gerektiğini vurguladı.

Yüngül, "Kamu-TOBB-özel sektör katılımlarıyla bir fon yaratıp inovasyonları mutlaka ülkemize çekmemiz lazım. Bunları pazara çevirebilecek çok iyi bir coğrafyadayız. Avrupa'nın üretim üssü değil teknolojiyi yayma ve uygulama üssü olmayı hedeflemeliyiz." dedi.

Datayı değerlendirmenin geleceğin en önemli işi olacağını ifade eden Yüngül, datacenter merkezlerinin oluşturulması gerektiğini aktardı.

Yüngül, "Ama bu patent işlerini mutlaka artırmalı ve değişik şekillerde desteklemeliyiz. İhracata katkı sağlayan patent satışları olursa buna ayrı bir teşvik verilirse inanıyorum ki çok büyük inovasyon hazırlığı içinde olan ve bunları değer yaratacak firmalar için ülkemizi cazip hale getiririz." diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde