Emrullah Turanlı: Önümüz çok parlak, motivasyonumuzu bozmayalım

Emrullah Turanlı: Önümüz çok parlak, motivasyonumuzu bozmayalım

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Turanlı: "Türkiye, çok şeyler atlattı, bugünleri de atlatacak. Önümüz çok parlak. Gelecek yıllar Türkiye, dünya ekonomisine çok ciddi katkılarda bulunacak. Motivasyonumuzu bozmayalım"

Emrullah Turanlı: Önümüz çok parlak, motivasyonumuzu bozmayalım
16px
24px
23.02.2017 12:54
ABONE OLgoogle

Hürriyet gazetesi ve Taşyapı tarafından düzenlenen Bursa Ekonomi Zirvesi yapıldı

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Hizmet Binası Toplantı Salonu’ndaki zirvede yaptığı konuşmada, Bursa'yı örnek almak ve kentin başarılarını Türkiye'ye anlatmak için zirveyi düzenlediklerini söyledi.

Bursa ile diğer iller arasında birçok fark olduğunu belirten Turanlı, "Bursa'da işsizlik yok. Yüzde 7 işsizlik, hiçbir şey. Göçmenler var, Suriye'den ülkemize gelen misafirler var. Bunların da işsizlik oranına yüzde 2-3 artı sağlasa demek ki Bursa'da işsizlik yok." diye konuştu.

Ercan Havalimanı'nda 'Çılgın' bir iş adamı: 350 Milyon Euro'ya almış

Turanlı, iş dünyasında moral bozmak isteyenlerin önüne duvar gibi set çekmek için bu organizasyonu yapma kararı aldıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Türkiye'de motivasyon artsın, iş adamlarının morali yerine gelsin, yatırım yapmaktan korkmasınlar ve Türkiye'nin geleceğinden hiç endişeleri olmasın istedik. Türkiye çok şeyler atlattı, bugünleri de atlatacak. Önümüz çok parlak. Gelecek yıllar Türkiye, dünya ekonomisine çok ciddi katkılarda bulunacak. Motivasyonumuzu bozmayalım. İşsizlik rakamlarını mümkün olduğu kadar aşağı çekelim ve buna katkıda bulunalım. Yatırım yapalım ve 20-40 yaş arası boşta olan insanları eğitelim, onları iş sahibi yapalım. Bursa, bunların tamamının yapıldığı ve başarıldığı bir il."

Bursa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Hüseyin Durmaz da vatanın işveren ve sanayici olarak, vatanın birliği, bütünlüğü ve kuvvetli olması için çok çalışmaktan, küsmemekten ve darılmamaktan yana olduğunu anlattı.

İnancına ve vatana hizmet etmek için çok çalışacağını vurgulayan Durmaz, "Politikacı, politikasını yapacak. Biz sanayici olarak üreteceğiz. İşveren, memur, işçi olarak asli görevimiz, moralimizi yüksek tutmak ve moral vermek. Ben moralliyim. Bu ülke, bu vatan, bu coğrafya, vazgeçilmezlerden bir tanesidir. Ne Avrupa, Amerika, Çin ne de Rusya; bu coğrafyadan vazgeçemeyiz. Onun için 2017 değil, 2117'den bile umutluyum." ifadelerini kullandı.

Hürriyet gazetesi Ekonomi Müdür Yardımcısı Sadi Özdemir moderatörlüğündeki oturumda, Hürriyet Ekonomi Müdürü Sefer Levent, ekonomi yazarı Erdal Sağlam, Fortune Türkiye Yayın Direktörü Cüneyt Toros, Odeabank Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun da konuşma yaptı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde