Emrullah Turanlı: KKTC'yi dünyaya anlatacağız

Emrullah Turanlı: KKTC'yi dünyaya anlatacağız

Emrullah Turanlı, çok güzel bir coğrafya ve misafirperver insanları bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni Türkiye ile dünyaya anlatacaklarını söyledi..

Emrullah Turanlı: KKTC'yi dünyaya anlatacağız
16px
24px
09.02.2017 04:26
ABONE OLgoogle

Hürriyet Gazetesi ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TURSAB), Taşyapı Ltd’in katkılarıyla düzenlediği “Kuzey Kıbrıs’ı keşfet” tanıtım etkinliği Kıbrıs'ta yapıldı 

Etkinlik, yönetici, yazar ve seyahat acentesi üyelerinin Kuzey Kıbrıs’ın gezilecek görülecek yer ve leziz yemeklerini tanıma amaçlı gerçekleştirdiği ziyaretleri tanıtan film ile başladı. Ardından açılış konuşmalarına geçildi. Tanıtım etkinliği, organizasyona katkıda bulunanlara plaket verilmesinin ardın toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. Organizasyona, Hürriyet Gazetesi yönetici ve yazar kadrosu, tur operatörleri ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı. 

ERGİN: “ELİMİZDEN GELEN ÇABAYI ORTAYA KOYACAĞIZ” 

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, TURSAB’ın geçen yıl Hatay, Aydın, Mersin ve Gaziantep’te gerçekleştirdiği “Kent Buluşması” etkinliğini ilk kez Türkiye sınırlarının dışında, bağımsız bir devlet olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Kentlerin sahip olduğu potansiyele dikkat çekme ve kamuoyunda farkındalık yaratma amacıyla düzenledikleri organizasyonlardan her seferinde çok iyi tepkiler aldıklarını belirten Ergin, hafta sonu geldikleri Kuzey Kıbrıs’ı gezerek keşfetmeye çalıştıklarını kaydetti. Ergin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kıbrıs Türkü’nün sesini dünyaya daha kuvvetli bir şekilde duyurma için ellerinden gelen çabayı ortaya koyacaklarını da ifade etti. 

TURANLI: “KKTC’Yİ TÜRKİYE’YLE DÜNYAYA ANLATACAĞIZ” 

Taşyapı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “Bir millet iki devletin evlatları” diyerek başladığı konuşmasında, Hürriyet Gazetesi ile TURSAB’ın kendilerini de böylesine güzel bir organizasyona dahil ettikleri için teşekkür etti. Taşyapı’nın kendisine tanınacak her fırsatta Türkiye’nin tüm illeri ile KKTC’ye hizmet etmeye hazır olduğunu ifade etti. Turanlı, çok güzel bir coğrafya ve misafirperver insanları bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni Türkiye ile dünyaya anlatacaklarını kaydetti. 

GÜRCÜN: “ÖNCE KENDİ ÜLKEMİZİ KEŞFETMEMİZ GEREKİR” 

TURSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, “kentini keşfet” organizasyonları kapsamında gittikleri yörelerdeki yerel ve mülki yönetimlerden ciddi talepler geldiğini belirterek, etkili olan organizasyondan güzel sonuçlar alındığı söyledi. Gürcün, “Önce kendi ülkemizi keşfetmemiz gerekir” konusunda atılan adımın güzel bir proje olduğunu ifade etti. Kuzey Kıbrıs için neler yapabilecekleri konusunda ciddi çabaları bulunduğundan bahsetti. 

ATAOĞLU: “GENİŞ TURİZM POTANSİYELİ VAR” 

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, Hürriyet, TURSAB ve Taşyapı Ltd.’e Kuzey Kıbrıs’ın keşfedilmesi kapsamında ülkeye yaptığı ziyarete teşekkür ederek, bu güzel etkinlikten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Kuzey Kıbrıs’ta yılın 365 günü; güneş, deniz ve kumun neredeyse kullanılabilir durumda olduğunu belirten Ataoğlu, ülkenin bunun yanında sağlık, doğa, kültür ve spor alanlarında da geniş turizm potansiyeli bulunduğunu söyledi. Ataoğlu, bu kapsamda, 16 -19 Şubat’ta ülkeye tüm dünyadan bisikletçilerin katılacağı bir organizasyon yanında üniversitelerde açılan hastanelerle de sağlık turizmi alanında da önemli gelişmeler yaşandığına vurgu yaptı. 

ÖZGÜRGÜN: “ORGANİZASYON FARKINDALIK VE ETKİ YARATACAK” 

Başbakan Hüseyin Özgürgün ise konuşmasında Hürriyet Gazetesi ile ilgili çocukluk döneminde anıları olduğunu belirterek, yaşadıkları evin yakınlarındaki Sedat Simavi Endüstri ve Meslek Lisesi adlı okul bulunduğu ve okula adını verenin kim olduğunu sürekli merak ettiğini söyledi. Özgürgün, daha sonra gençlik yıllarında Sedat Simavi’nin, Hürriyet kurucusu olduğu ve okula isminin, onun Anavatan ve Kıbrıs Türk halkına verdiği güçlü destek nedeniyle verildiğini öğrendiği aktardı. Bir turizm ve eğitim adası olan Kıbrıs’ta 100 binin üzerinde öğrenci bulunduğu bunun yanında Türkiye’den “iç turizm” anlamında çok sayıda turist geldiğini belirten Özgürgün, organizasyonun bu kapsamda farkındalık ve etki yaratacağını vurguladı. Özgürgün, bunun aynı zamanda daha çağdaş, refah ve aydınlık bir Kuzey Kıbrıs hedefiyle yola çıkan hükümete önemli bir destek olacağını söyledi. 

Erhürman'dan tepki 

Öte yandan, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, önceki akşam gerçekleştirilen 'Kuzey Kıbrıs'ı Keşfet' organizasyonunda KKTC'den '82. il' diye söz edilmesini normal karşılamayacaklarını ifade etti. Erhürman sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yani şimdi, hükümet yetkililerinin de katıldığı 'KKTC'nin turizm alanında tanıtımı' ile ilgili etkinlikte KKTC'den '82. il' diye söz edilmesini normal karşılamamız mı bekleniyor?” diye sordu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde