Emrullah Turanlı: İşadamları bürokratlardan korkuyor

Emrullah Turanlı: İşadamları bürokratlardan korkuyor

Taşyapı'nın patronu Emrullah Turanlı, işadamlarının bürokratlardan korktuğunu, açıklama yapamadığını söyledi.

Emrullah Turanlı: İşadamları bürokratlardan korkuyor
16px
24px
06.01.2014 14:06
ABONE OLgoogle

17 Aralık operasyonunda gözaltına alınıp ardından bırakılan Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, bürokrasinin Türkiye'nin önündeki en büyük engel olduğunu söyledi.

Emrullah Turanlı, son günlerde yaşanan yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından önemli açıklamalar yaptı. Türkiye'de hiçbir bürokratın yaptığından dolayı sorguya çekilmediğini söyleyen Turanlı, "Böyle bir teftiş hiçbir yerde yok. Ne Hazine'de ne Maliye'de böyle bir uygulama yok" dedi.

Hiçbir siyasetçinin de bürokratlara hesap sormadığını belirten Turanlı, "Bir siyasetçide çıksında bir bürokrata, 'Sen bu otelin, bu hastanenin ruhsatını vermek için neden 5 yıl bekledin?' diye sorsun. Neden yatırımcıların işlerini 5 yıl geciktiriyorlar. Bu uygulama, ülkeye yapılan en büyük zarar. Sanayiciler, yatırımcılar fabrika kuracak, ruhsatını 5-10 yıl bekleteceksin. Bu ruhsatları neden zamanında vermiyorsun. Bu yanlıştır. Hata varsa ruhsat vermezsin ama 5 yıl bekletip sonra vermek ülkeye zarardır" diye konuştu.

İŞADAMLARI KORKUDAN KONUŞAMIYOR

İşadamlarının bürokrasiden korktuğunu ve derdini anlatamadığını söyleyen Turanlı, "İşadamları korkudan sorunlarını anlatamıyor. Bürokrasi üzerime gelir, işim olmaz diye konuşamıyor. Bürokrasi yatırımcının emrinde olması gerekir. Yatırımcı, bürokratın kölesi değil. Ama Türkiye'de bürokrat kral. İşadamı, yatırımcı, yükü taşıyan kişiler ise köle" dedi.

İşadamlarını cesaretli olmaya çağıran Taşyapı'nın patronu, "İşadamları, bürokraside uğradıkları zulümleri, ülkeyi yöneten siyasi partilere, muhalefet partilerine, Cumhurbaşkanı'na, Türk medyasına şikayet etmesi lazım. Ben bütün siyaasi partilerin birleşerek kangren haline gelmiş bürokrasi zulmünü çözülmesini istiyorum. Yoksa bu bürokrasi yaptığı rezillikle Türk siyasetini batıracak ve Türk toplumunu fakir bırakacak" şeklinde konuştu.

CEZASI OLAN CEZASINI ÇEKSİN

Son yapılan yolsuzluk operasyonuna da değinen Emrullah Turanlı, "Cezası olan cezasını çekmeli, suçu olan bedelini ödesin. Ama suçsuz insanlara, memleketin yükünü taşıyan yatırımcılara zulüm edenler utanmalılar. Bir insanın çalıştırmanın sorumluluğunu bilmeyenler bu acıyı anlayamaz. Eğer bu ülkenin işadamları küser, ülkesinden kaçar, işlerini tasfiye ederse o zaman işte bu ülke zor duruma düşer. Geri kalmış ülkeler gibi avuç açarız" dedi.

10 YILDA GÜZEL İŞLER OLDU AMA

Türkiye'nin son 10 yılda önemli mesafeler katettiğini belirten Turanlı, "Ama daha katledilmesi gereken yüzde 70 yol var. Eğitim reformu yapılmalı, uygulamalı eğitime geçilmeli, okullardan mezun olan gençler iş hayatına kazandırılmalı. Gençler, 18 yıllık eğitimin karşılığını maddi olarak alabilmeli. Türkiye'de birliği sağlamanın yolu kardeşlik kadar paydaşlıktan geçer. İnsanlar ne zaman ekonomik olarak mutlu olursa o zaman ülke de huzurlu olur" diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde