Emeklilikte kurdu, Amerikalılara 60 Milyona sattı

Emeklilikte kurdu, Amerikalılara 60 Milyona sattı

ABD’li Fluidmaster, tuvalet rezervuar gereçleri üreterek sektörünün lideri haline gelen Key Teknik hisselerini satın aldı.

Emeklilikte kurdu, Amerikalılara 60 Milyona sattı
16px
24px
23.11.2015 13:31
ABONE OLgoogle
8 yıl önce 20 metrekarelik bir ofiste kurulan Key Teknik, Fluidmaster’ın dünya ağının da desteğiyle global bir oyuncu olmaya hazırlanıyor.

Ahmet Şadi Burat, uzun yıllar Eczacıbaşı Vitra'da çalışıp emekli olduktan sonra profesyonel yöneticilikten girişimciliğe adım atan bir isim.

Yirmi beş yıl Vitra'da birlikte çalıştığı arkadaşı Nihat Yıldırım'la yola çıkan Burat, halen 10 şirketin kurucu ortağı. Vitra'da görev yapan Kamil Alış'ı da yanlarına alan ortaklar Key Teknik'i kurdu. Türkiye'nin en büyük gömme rezervuarı ve iç takım üreticisi olan Key Teknik, kısa sürede sektörün önde gelen markaları arasında yerini aldı. Bu başarı ABD'li işadamlarının dikkatinden kaçmadı.

FUARDA GÖRDÜ, SATIN ALDI

Fuarda gördükleri Key Teknik'e talip olan ABD'li Fluidmaster şirketi 60 milyon TL bedel ile markayı satın aldı. Dünyanın en büyük “tuvalet rezervuarları için iç takımlar ve valfler üreten” firma, bu satın alma ile Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'daki etkinliğini artırmayı amaçlıyor. 

Dünyadaki ilk ve en büyük “tuvalet rezervuarları için iç takımlar ve valfler” üreten ABD firması Fluidmaster, Türkiye’nin en büyük gömme rezervuar ve iç takım üreticisi olan Key Teknik firmasına yatırım yapma kararı aldı. ABD’li grubun yapacağı yatırım büyüklüğü ilk etapta 60 milyon TL olarak gerçekleşecek. Grup, yıl sonuna dek 20 milyon TL ilave yatırım daha yapacak.

Fluidmaster CEO’su Todd Talbott, Key Teknik’in bu anlaşma sonrası ürün gamının çeşitlenmesiyle birlikte sektörünün dünya ölçeğinde en önemli oyuncularından biri olacağını, Fluidmaster’ın Slovenya’da açmış olduğu Scwab markası ve üretim tesisleri ile bu iddiaya güç katacağını belirtti.

Fluidmaster CEO’su Todd Talbott, önümüzdeki iki yıl boyunca Key Teknik’in üst yönetiminin sorumluluklarına devam edeceklerini belirterek “Şirket, üretim gamına ilave edeceği Fluidmaster markalı rezervuar valfleri ve iç takımları ile Türkiye’deki müşterilerine de hizmet ederek liderliğini sürdürecektir” dedi.
 
Key Teknik kurucu hissedarı Ahmet Şadi Burat, dünya devi bir iş ortağı ile vizyonlarını paylaşmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek “Rekabetçi uluslararası üretim becerilerimizi güçlü Fluidmaster markası ile birleştirerek bir lider yaratmak istiyoruz” diye konuştu. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde