Ekrem Yalvak'dan Star'a cevap: Aşiret reisiyim, şahsî param çalıştığım kurumu bağlamaz

Ekrem Yalvak'dan Star'a cevap: Aşiret reisiyim, şahsî param çalıştığım kurumu bağlamaz

Star'ın “Himmet paralarını kumarda yedi” başlığıyla kullanılan habere en sert tepki Ekrem Yalvak'tan geldi

Ekrem Yalvak'dan Star'a cevap: Aşiret reisiyim, şahsî param çalıştığım kurumu bağlamaz
16px
24px
04.07.2015 05:57
ABONE OLgoogle
Hükümet yandaşı Star Gazetesi, dün skandal bir habere imza atmıştı. Samanyolu Televizyonu çalışanlarından Ekrem Yalvak üzerinden Hizmet Hareketi'ne iftira attı. “Himmet paralarını kumarda yedi” başlığıyla kullanılan habere en sert tepki Yalvak'tan geldi. Samanyolu'nun parasını ya da himmet parasını kullandığı iddiasının iftira olduğunu söyleyen Ekrem Yalvak, “Mensubu olduğum aşiretin ağası olarak cebimdeki parayla seyahat etmeye, istediğim otellerde kalmaya imkânlarım yeterlidir. Kişilik haklarıma ağır saldırı oluşturan bu iğrenç yazı, haber değil ancak haysiyet cellatlığıdır. Bu iftira üzerinden çalıştığım işyerine çamur atılmak istenmektedir.” dedi.

Şirketin itibarının zedelenmemesi için dün itibarıyla istifa ettiğini belirten Ekrem Yalvak, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bugün iktidara yakın bir gazetede ve sonrasında iktidara yakın internet sitelerinde haber adı altında şahsım üzerinden çalıştığım işyerine saldırı yapılmıştır. Kendi paramla nereye seyahat yaptığım nerede konakladığım özel hayatım olup kimseyi ilgilendirmez. Şirketteki denetim yapısı böyle bir şeye imkan tanımaz. Ben Samanyolu Televizyonu'nda profesyonel olarak çalışan birisiyim. İşyerimde işçi-işveren ilişkisi dışında herhangi bir ilişkim bulunmamaktadır. Görüntüleri kaydeden ve kullanan kişi ve kurumlarla ilgili en kısa süre içinde yasal haklara başvuracağımı kamuoyuyla paylaşırım.”

Samanyolu Yayın Grubu'nun avukatı Fikret Duran da yazılı açıklamayla iftiraya tepki gösterdi. Samanyolu'nun ‘himmet' ya da başka ad altında para toplamadığını belirten Duran, haberde adı geçen Yalvak'ın da kurum adına para çekme dahil hiçbir harcama yetkisinin bulunmadığını kaydetti. Duran, kurum gelirlerinin reklamla karşılandığının, mali faaliyetlerinin devlet organları ve bağımsız kuruluşlarca denetlendiğini ve tamamen şeffaf olduğunu kaydetti. Açıklama özetle şöyle: “Samanyolu Yayın Grubu'nun mali ve idari yapısı tamamen Türk Ticaret Hukuku ilkeleri çerçevesinde yapılandırılmıştır. Haberdeki, kuruma gelir olması amacıyla ‘himmet' ya da başka bir adla para toplandığı iddiası kesinlikle asılsızdır ve gerçek dışıdır. Söz konusu personelin, Samanyolu Yayın Grubu'nun paralarını şahsi amaçla kullandığı iddiaları asla doğru değildir.

Haberde adı geçen personel, yayın grubunun profesyonel bir çalışanıdır. Müvekkil kurumun, çalışanlarının özel hayatlarını gizlice takip ve ifşa etmek gibi bir alışkanlığı bulunmamaktadır. Doğru olup olmadığı kesinleşmemiş bu iddialar şahsın özel hayatıyla ilgilidir, yayın grubunu bağlamamaktadır. Samanyolu Yayın Grubu'nun 23 yıllık yayın hayatıyla tesis ettiği güven ve itibarı bu asılsız iftiralar zedeleyemeyecektir. Bu iftira ve saldırıların, dizayn edilen yeni yargı düzeni tarafından türlü bahaneler öne sürülerek cezalandırılmaması, gazeteci kimliğini kötüye kullanarak tetikçilik yapanların önünü açmaktadır. Bünyesinde yüzlerce çalışanı bulunan müvekkil şirket, bir personelinin özel hayatı üzerinden yürütülen bu karalama kampanyasıyla ilgili tüm hukuki haklarını bugünden başlayarak yargı önünde arayacaktır.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde