Ekonomist anneden 'İyi dadı bulma'nın sırları

Ekonomist anneden 'İyi dadı bulma'nın sırları

İyi bir dadının çocuğunuzun hayatına pek çok olumlu katkısı olabilecekken, kötü bir dadı ardında onarılmaz etkiler bırakabilir.

Ekonomist anneden 'İyi dadı bulma'nın sırları
16px
24px
25.05.2016 12:50
ABONE OLgoogle
Pedagogların büyük bir kısmı, bir annenin çocuğuna verebileceği önemli şeyler arasında doğru beslenme alışkanlığı, iyi terbiye gibi özellikleri sayar…

Gazeteci yazar Levent Gökmen Demirciler, “Dadın Kadar Konuş” kitabında, buna bir de "iyi dadı"yı ekliyor. İyi bir dadının çocuğunuzun hayatına pek çok olumlu katkısı olabilecekken, kötü bir dadı ardında onarılmaz etkiler bırakabilir. Peki, anne babalar güvenilir, iyi, sevgi dolu bir dadıyı nasıl bulacaklar? Böyle bir dadıyı bulduktan sonra bu ilişkiyi nasıl sürdürülebilir kılacaklar?

Çalışma yaşamının ağır yükü anneleri çocuklarını gönül rahatlığıyla emanet edebileceği zorlu bir dadı arayış sürecine sevk ediyor. Endişeli anne, stresini çocuğuna ve ailesine yansıtıp bazen dadı seçimi konusunda yanlış kararlar verebiliyor, bazense en başta doğruymuş gibi görünen kararlar, sonrasında evdeki huzuru bozabiliyor.

Doğru Dadı-Doğru Karar

“Dadın Kadar Konuş” dadı arayanların ve dadılı hayata geçenlerin yaşaması muhtemel sorunlara dair çözüm niteliğinde bir rehber. Başarılı bir gazeteci olmasının yanı sıra dadılarla yaşadığı pek çok deneyimin sonucunda adeta “dadı uzmanı” olan Levent Gökmen Demirciler, kitabıyla annelerin ve babaların zihinlerindeki bütün endişeleri, çocukları ve kendilerinin mutluluğu için verilmiş doğru kararlara dönüştürmeyi amaçlıyor. Pek çok yaşanmış olay ve aktardığı deneyimler aracılığıyla dadılarla sürdürülebilir iyi ilişkiler kurabilmenin yollarını eğlenceli bir şekilde anlatıyor.

Kimi dadılar çocuk bakımının yanı sıra annelerin hayatını kolaylaştırırken, kimi dadılar evdeki eşyalara hatta evin erkeğine göz koyabiliyorlar. Kimi dadılara ne yaparsanız yapın yemek yaptıramazken kimilerinin size mutfakta büyük yardımları dokunabiliyor. Kimi anneler dadıları kontrol altında tuttuklarını sanırken, bir de bakıyorlar dadının sevgi dolu tavırlarının altında korkutucu bir umursamazlık yatıyor. Levent Gökmen Demirciler, “Dadın Kadar Konuş” ile karşılaşmanızın olası olduğu tüm dadı modellerini iyi analiz edebilmenizi ve gönül rahatlığıyla çocuğunuzu emanet edebileceğiniz dadılar bulmanızı ve onlarla empati kurabilmenizi kolaylaştırıyor.

•    Dadı gündüzlü mü, yatılı mı olmalı? 
•    Genç dadıların ve yaşlı dadıların sağladığı avantajlar nelerdir? 
•    Yabancı ve Türk dadılar arasındaki farklar nelerdir? 
•    Bir dadı hangi yollarla aranmalı? 
•    Güvenilir bir dadı ararken hangi kriterleri göz önünde bulundurmak gerekir? 
•    Dadı üzerinde kurulması gereken kontrol mekanizmaları nelerdir? 
•    Dadılar ile iletişimde yaşanabilecek problemler nelerdir? 
•    Çocuklar bir dadıda hangi özellikleri ararlar?

Levent Gökmen Demirciler kimdir?

13 yılı Ekonomist dergisinde olmak üzere 18 yıldan bu yana gazetecilik yapan Levent Gökmen Demirciler, 5 Temmuz 1976 Sinop doğumlu.

İstanbul’da yaşayan yazar, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu ve fotoğraf tutkunu. Kendisi gibi gazeteci olan Sümer Demirciler ile evli ve çiftin iki çocukları var.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde