Ekonomide derin çatlak

Ekonomide derin çatlak

AKP’li üst düzey bir isim partinin ekonomi yönetimiyle ilgili krizin işaretlerini verdi.

Ekonomide derin çatlak
16px
24px
09.11.2015 14:10
ABONE OLgoogle
Reuters’e konuşan AKP’li üst düzey bir isim partinin ekonomi yönetimiyle ilgili krizin işaretlerini verdi.

Özellikle son dönemde ekonomide izlediği stratejilerle hayli eleştirilen AKP’de yeni kurulacak hükümetin ekonomik programlarının ne yönde olacağı konusu bir kez daha gündeme geldi.

Reuters, yeni dönemde izlenecek ekonomi politikalarına dair parti içinde ciddi görüş ayrılıkları olduğunu belirtti. Reuters analizinde, “Bir tarafta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığını da yapan Cemil Ertem ve Yiğit Bulut gibi Merkez Bankası’na faiz indirimi çağrıları yapan isimler var. Diğer tarafta ise Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve eski başbakan yardımcısı Ali Babacan gibi yatırımcının güvenini kazanmış, mali disipline ve Merkez Bankası bağımsızlığına vurgu yapanlar yer almakta” denildi.

Reuters’a konuşan üst düzey bir AKP yetkilisi, “Popülist kararlar yerine rasyonel kararlar almalıyız. Sürdürülebilir büyümeye ihtiyacımız var. Bu da ihracat ve yatırımlara dayalı büyüme anlamına geliyor. Bağımsız bir Merkez Bankası’na, mali disipline ve reformlara ihtiyacımız var” diye konuştu.

Analizde, görüş veren AKP yetkilisi için “Kendisinin ve benzer düşüncedeki AKP’lilerin seçimden sonra hükümet yanlısı gazetelerde yer alan haber ve köşe yazılarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi ve bu yazıların Erdoğan yanlıları tarafından gazetelere girdiğini ifade etti” denildi.

Son olarak “Türkiye’nin hangi yolu tercih edeceği uluslararası yatırım çevreleri açısından önemli sonuçlar doğuracak” değerlendirmesi yapıldı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde