Ege’de 6,3’lük korkutan deprem: Balkondan atlayan çok sayıda kişi yaralandı

Ege’de 6,3’lük korkutan deprem: Balkondan atlayan çok sayıda kişi yaralandı

Ege Denizi'nin Muğla açıklarında saat 01.31'de 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından 4 artçı deprem daha kaydedildi .

Ege’de 6,3’lük korkutan deprem: Balkondan atlayan çok sayıda kişi yaralandı
16px
24px
21.07.2017 04:08
ABONE OLgoogle

Türkiye'nin Batı bölgesi Muğla merkezli depremle sallandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) saat 01.31'de meydana gelen depremin büyüklüğünü 6.3 olarak açıklarken, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsi ise 6.2 olarak duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’ndan alınan bilgiye göre saat 01.31’de merkez üssü Muğla’nın Gökova İlçesi’nde 6.3 büyüklüğünde deprem oldu.

Deprem Muğlanın yanısıra Ege bölgesi ile Akdeniz’in bazı bölgelerinden de hissedildi. Depremi hisseden bölgelerde vatandaşlar indişe ile sokaklara çıkarken, can kaybı ve hasar konusunda belediye ve ekipler çalışmalara başladı. Kandilli rasathanesi depremi 6,2 olarak revize etti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 6.3 ve merkez üssünü ise Muğla’nın Datça ilçesi olarak açıkladı.

MUĞLA VALİSİ CİVELEK AÇIKLAMA YAPTI

Muğla valisi Esengül Civelek, katıldığı canlı yayında ‘Su ana kadar deprem sonrası intikal eden herhangi bir olumsuzluğumuz yok. Ancak depremin getirdiği korku ile vatandaşlarımız sokaklarda.

Korkunun etkisiyle atlayan vatandaşlarımızdan incinmeleri olanlar hastaneye geldi. Kent genelinde olumsuz bir durum yok. Kent genelinde depremin etkisiyle olumsuz herhangi bir durum yaşanmıyor. Ancak çok yeni yeni olması nedeniyle de detaylı bir çalışma yapıyoruz. Köylerimizden muhtarlarımızdan gelen bilgilere göre olumsuz bir durum yoktur.’ dedi.

KOCADON: YOL ÇÖKMELERİ TOPRAK KAYMALARI VAR

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise can kaybı konusunda bilgi gelmediğini belirterek, “Devlet hastanesine gelen bir vaka yok. Evlerde olun bazı zararlar var.

Devrilen dolaplar, kırılan bardaklar, çanaklar var. Şu anda Bodrum Yarımadası´na gelen halk otellerinin bahçesinde sokaklarda duruyorlar. Bir panik yaşanıyor. Yaralı yok şu an için. İki elektrik direği devrildi. Ufak yangınlar var. Yol çökmeleri, toprak kaymaları var.”

Bu arada Bodrum’da birçok binaların yanısıra Devlet Hastanesi’nin acil servisi bölümünün duvarında da çatlaklar meydana geldi.

Bunun üzerine acil servisteki hastalar bahçelere taşındı.  Bodrum’da trafolarda meydana gelen hasar nedeniyle birçok kesimde elektriklerin kesik olduğu ayrıca bölgede aşırı yüklenmeden dolayı telefonla ulaşımda da sıkıntılar yaşandığı belirtildi.



CAN KAYBI YOK, DUVARLAR YIKILDI, TRAFOLAR YANDI

Depremin merkez üssü olan Muğla’da Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, ekiplerin il geneline dağılıp inceleme başlattığını belirterek, “Çok şiddetli bir deprem ve çok uzun sürdü. Can kaybı olmadı. Ufak tefet duvar yıkıkları bilgisi alıyoruz. Üzücü olan bu panikle yüksekten, pencereden atlayan vatandaşların olduğu, onların da hastaneye kaldırıldığı ile ilgili bilgiler geldi.

Trafo yangını, ot yangını gibi ufak yangınlar var. Hemen müdahale edildi. Gelen bilgiler Seydikemer´den Bodrum´a kadar 13 ilçeden can kaybı söz konusu değil. Büyük bir yıkım da söz konusu değil. Sadece duvar yıkılmaları var.

Köylerden de bilgi geliyor. Yıkımlar evlerin tamamen yıkılması şeklinde değil, eski, çürük, yığma duvarların yıkımı söz konusu.

BODRUM DEVLET HASTANESİ’NİN ACİL SERVİS BOŞALTILDI

Depremin ardından Bodrum Devlet Hastanesi'nde yaşanan yoğunluk nedeniyle Bodrum Devlet Hastanesi Otoparkı'nda bulunan tüm araçlar tahliye edildi. Bölgeye gelen UMKE ekipleri tarafından hastane bahçesine acil müdahale çadırları kurulmaya başlandı.

Bu arada, bazı bölgelerde deniz seviyesinin yükseldiği iddiaları halk arasında paniğe neden oldu. Öte yandan, Bodrum Kaymakamlığı tarafından vatandaşların binalara girmemesi yönünde uyarılar yapılıyor. Depremin en çok hissedildiği bölgelerden biri olan Bitez ve Akyarlar’da elektrikler kesilirken, telefon hatlarının da zaman zaman kesintiye uğradığı Bodrum Yarımadası’nda panik devam ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi’nden (AFAD) alınan bilgiye göre depremin ardından büyüklükleri 4.0 ile 4.8 arasında artçı şoklar meydana geldi. AFAD’a göre saat 01.37’de Gökova’a 4.2, 0152’de Gökova’da 4.4, saat02.00’da Bitez Bodrum’da 4.0, 02.16’da 12 Adalar (Akdeniz) 4.2 ve 02.23’te Akyarlar’da (Bodrum) 4.8 büyüklüğünde artçı şoklar ile bölge beşik gibi sallandı.

TATİLCİLERDEN BAZILARI BODRUM’DAN AYRILDI

Gökova Körfezi’nde bugün saat 01.31’de meydana gelen, AFAD’ın 6.3 büyüklüğünde olduğunu açıkladığı depremin ardından tatilciler ve vatandaşlar kaldıkları ev, otel ve pansiyonlardan panikle dışarı çıktı. Bazı tatilcilerin bavullarını alıp araçlarına binerek Bodrum’dan ayrıldıkları görüldü.

BALKON VE PENCELERDEN ATLAYAN ÇOK KİŞİ YARALANDI

Panikle balkondan atlayan, dışarı çıkmaya çalışırken yaralanan vatandaşlar ise Bodrum Devlet Hastanesi’ne akın etti. Hastanenin bahçesi yaralılarla dolarken, acil servisin tavanındaki kaplama malzemelerinin bir bölümü çöktü. Acil servis boşaltılırken, doktorlar yaralılara bahçede müdahale etti.

BAŞKAN KOCADON: BU YAŞIMA KADAR BÖYLE DEPREM YAŞAMADIM

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yaptığı açıklamada, çeşitli noktalardaki trafolarda meydana gelen patlamalar nedeniyle ufak yangınlar çıktığını ve ilçenin bazı mahallelerinde elektrik verilemediğini söyledi. Başkan Kocadon, “Halkımızda panik var. Can kaybımız yok. Küçük yangınlar ve yol göçmeleri var. Ekiplerimiz seferber olmuş durumda. Çok farklı bir deprem yaşandı. Bu yaşıma kadar Bodrum’da böyle bir deprem yaşamadım. Evlerin içlerinde hasarlar var. Devrilen elektrik direklerimiz var. Yerli ve yabancı turistler ile birlikte nüfusumuz 1 milyonu aşkın durumda. Nüfus 1 milyon 200 bini bulmuştur” dedi.

MİNARE YIKILDI, DENİZ ÇEKİLDİ

Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi’ndeki bir camiinin minaresinin yıkıldığı öğrenildi. Deprem sonrası denizin bir miktar çekildiği de belirtildi. Bodrum’da herhangi bir can kaybının yaşanmadığı bildirildi.

VALİ CİVELEK: DEPREM BİR TRAVMADIR, KORKUDUR, PANİKDİR

Depremle ilgili açıklama yapan Muğla Valisi Esengül Civelek, “6.3 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. Depremin Gökova Körfezi’nde Datça ve Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası arasında olduğunu iletildi. Bu kadar büyük bir depremin ardından can kaybımız yok. Bize intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Bodrum Devlet Hastanesi aciline gelen vatandaşlara, kendi istekleri doğrultusunda acil hizmetleri hastanenin bahçesinde verilmektedir. Bunlar deprem anındaki korku ve panik nedeniyle küçük çaplı yaralanmalar. Muğla’da kriz masası da oluşturuldu. Tüm birimler irtibat halinde. Bize ulaşmayan bir olumsuzluğun olup olmadığı da araştırılıyor. AFAD ekipleriyle de yoğun bir işbirliği içindeyiz. Deprem bir travmadır, korkudur, paniktir. Böyle bir deprem sonrası vatandaşlarımız sokaktalar. Sokakta olmaları kadar doğal bir şey olamaz. Ancak endişe edilecek bir şey yok” dedi.

DENİZ SUYU YÜKSELDİ

Bodrum’da meydana gelen 6.3’lük depremin etkisi gün ağarınca ortaya çıktı.  Gümbet ve Kumbahçe sahilinde denizin yükselmesinin ardından çekilmesiyle birlikte dolgu alanında demirleyen tekneler parçalandı.

Büyük çaplı maddi hasarın oluştuğu iskelede, teknelerin üst üste çıktığı ve kullanılamaz hale geldiği görüldü. Depremin etkisini üzerinden atan vatandaşlar Gümbet dolgu alanına gelerek teknelerin kontrol etti.

Teknesini parçalanmış halde bulan vatandaşlar ise büyük şok yaşadı. Bölgede bulunan iskeleler ise parçalanarak kullanılamaz hale geldi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde