Efes'e şok!: Migros'un satışına flaş itiraz

Efes'e şok!: Migros'un satışına flaş itiraz

Anadolu Grubu’nun Migros’u almasına Tuborg itiraz edince grup Rekabet Kurulu’na taahhüt planı sundu. Onay için 3 üyenin ataması bekleniyor.

Efes'e şok!: Migros'un satışına flaş itiraz
16px
24px
15.05.2015 05:08
ABONE OLgoogle
Anadolu Grubu’nun Migros’un yüzde 40.25’i için verdiği 1.8 milyar lira teklife Rekabet Kurulu’nun onayı için yürütülen soruşturmada, Tuborg’un hisselerin devrine itiraz ettiği anlaşıldı.

Aynı zamanda Anadolu Efes’in büyük ortağı olan Anadolu Grubu’nun buna karşılık Tuborg’un Migros mağazalarında satışının engellenmeyeceği veya geri plana itilmeyeceğini taahhüt eden bir plan sundu. Anadolu Grubu’nun Migros’a teklifi ilk açıklandığında gündeme gelen ilk konulardan biri Tuborg’un satışlarının etkisi olmuştu.

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Tuborg’un rekabetine yönelik bir eylem içinde olmayacaklarını basın yoluyla açıklamıştı. Bununla birlikte Tuborg’un resmi yollardan itirazını yaptığı belli oldu. Edinilen bilgiye göre Rekabet Kurulu, Anadolu Grubu’nun planını kabul etti.

Ancak nihai soruşturmanın tamamlanmamasının nedeni ise görev süreleri 6 Nisan’da sona eren Rekabet Kurulu başkanı, ikinci başkanı ve bir üyenin yerine atama yapılmamasından kaynaklanıyor. Mevzuata göre Kurul’un mevcut yapısı soruşturma açmaya ve yürütmeye izin veriyor ancak sonuçlandırmak için karar yeter sayısı bulunmuyor. Boşalan üç yere Gümrük Bakanlığı, Yargıtay ve TOBB’un belirleyeceği adaylardan atama yapılacak.

PARA FAİZDE DEĞERLENİYOR

Anadolu Grubu, sürecin uzaması nedeniyle 1 Mayıs’tan anlaşmanın imzalanacağı güne kadar geçen her gün için 192 bin 500 Euro fark ödeyecek. Edinilen bilgiye göre yılbaşında Anadolu Grubu’nun yapacağı ödeme tutarı hazırdı. Bu para da döviz olarak faizde değerlendirildiği için fark, grubun finansal planlarını etkilemeyecek.
 Habertürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde