Ebru Gündeş'e şok! Sarraf hediye ettiği yalıyı geri aldı

Ebru Gündeş'e şok! Sarraf hediye ettiği yalıyı geri aldı

Kanlıca’daki ikiz yalıdan Ebru Gündeş’in üzerine olanı, Rıza Sarraf 8 Ocak 2016’da kendi üzerine almış.

Ebru Gündeş'e şok! Sarraf hediye ettiği yalıyı geri aldı
16px
24px
29.05.2016 06:54
ABONE OLgoogle
Kanlıca’daki ikiz yalıdan Ebru Gündeş’in üzerine olanı, Rıza Sarraf 8 Ocak 2016’da kendi üzerine almış. Sarraf, Cemalettin Happani’ye de Esenyurt’ta bir daire vermiş.

ABD’de tutuklu bulunan Rıza Sarraf’ın geçenlerde yıkım ekiplerinin kapısına dayandığı ve bazı bölümlerini yıktığı Beykoz Kanlıca- Çubuklu Yolu’ndaki ikiz yalının tamamına sahip oldu. İkiz yalıdan birisi kendisi, birisi de eşi Ebru Gündeş’in üzerine bulunuyordu.

2011 yılında aldığı Kanlıca’daki ikiz yalı arasında asansör ekleyen ve dış görünümünü değiştiren Rıza Sarraf’ın, eşi Ebru Gündeş’e hediye olarak aldığı yalıyı bu yılın başında kendi üzerine geçirdiği ortaya çıktı. 8 Ocak 2016’da 393 yevmiye no ile yalıyı satın almış görünen Sarraf’ın bu satış karşılığında Ebru Gündeş’e ne kadar ödediği öğrenilemedi.

[Haber görseli]Kanlıca Mahallesi’nde 23 pafta 116 ada 4-5 parseller üzerinde bulunan ve toplam üç yalıdan oluşan Mehmet Arif Bey Yalıları’ndan ikisini 2011’de satın alan Sarraf, 4 parseldekini kendi, 5. parseldekini eşi Ebru Gündeş’in üzerine kaydettirmişti.

Sarraf, Osmanlı döneminde inşa edilen ve 1970’te ikinci derece tarihi eser olarak tescili yapılan yalılarda tadilat çalışması başlatmış ve bu proje, İstanbul 6 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nce onaylanmıştı.

Ancak tadilat projesinde yer almayan kaçak eklentiler nedeniyle suç duyurusu üzerine Beykoz Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştı. Savcı Turgut Çakır’a ifade veren Ebru Gündeş, “Benim haberim yok her şeyi Rıza yaptı” dediği yalısını nedeni anlaşılamayan bir şekilde bu yılın başında eşi Rıza Sarraf’a sattı. 

Happani ailesine de bir daire

Para transferinde kullandığı Abdullah Happani ile olan ilişkileri 17/25 Aralık fezlekesine giren Rıza Sarraf’ın Esenyurt’taki 11 dairesinden birini 8 Nisan 2013’te Happani ailesinden Cemalettin Happani’ye devrediyor. Tapu kayıtlarında satış olarak gözüken Esenyurt Üçevler sitesindeki daire karşılığında para alıp alınmadığı bilinmiyor.
Miyase İlknur/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde