EPDK Başkanı'ndan akaryakıt fırsatçılarına gece yarısı uyarısı

EPDK Başkanı'ndan akaryakıt fırsatçılarına gece yarısı uyarısı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, fiyatlamalarla ilgili akaryakıt sektörünü uyardı ve "Bir gece ansızın karar alabiliriz" dedi

EPDK Başkanı'ndan akaryakıt fırsatçılarına gece yarısı uyarısı
16px
24px
10.10.2017 12:35
ABONE OLgoogle

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt sektörüne yönelik "Ben bu noktada özellikle akaryakıt sektörümüze yönelik bazı hususların altını çizmek istiyorum. Akaryakıt fiyatlarının belirlenmesine yönelik mevzuatımız çok net ve açıktır" açıklamalarında bulundu. 

Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Ne yazık ki kamuoyunda hala fiyatların EPDK tarafından belirlendiği gibi bir algı var ve bu çok yanlış bir algı. Akaryakıt fiyatları; ilgili şirketlerin, Kanunun çizdiği çerçevede tarife metodolojilerine göre belirleniyor. Yani serbest ve rekabetçi bir piyasa yapımız var. Ancak son zamanlarda dağıtıcı ve bayi marjlarının, belirlediğimiz kriterlere uygun olmadığını ve sağlıksız bir durumun ortaya çıktığını tespit ettik. Akaryakıt fiyatlarına zam geleceği zaman, bazı istasyonların bu zammı gece saat 12’den önce yaparak tüketiciyi mağdur ettiğine dair şikayetlerde alıyoruz. 

Kesin bir dille belirtmek isterim ki rekabeti olumsuz etkileyecek fiyat hareketlerinden mutlaka kaçınılmalıdır. Dağıtım şirketlerinden vakit kaybetmeden kendilerine çeki düzen vermelerini, bayilerin uyarılarak, bu tür uygulamalara derhal son verilmesini bekliyoruz."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde