EPDK 17 şirketin lisansını iptal etti

EPDK 17 şirketin lisansını iptal etti

EPDK, petrol, elektrik, doğalgaz sektöründe faaliyet göstermek üzere 13 şirkete lisans verdi, 17 şirketin de lisansını sonlandırdı.

EPDK 17 şirketin lisansını iptal etti
16px
24px
22.08.2014 15:25
ABONE OLgoogle
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), petrol, elektrik, doğalgaz sektöründe faaliyet göstermek üzere 13 şirkete lisans verdi, 17 şirketin de lisansını sonlandırdı.

EPDK'nın Kurul kararları Resmi Gazete'de yayımladı. Buna göre, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 3 şirkete üretin lisansı, 2 şirkete de tedarik lisansı verdi. Aynı zamanda Elektrik piyasası 10 şirketin üretim lisansını, 2 şirketin de otoprodüktör lisansını iptal etti.

Kurul, Doğalgaz Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 1 şirkete Doğal Gaz Dağıtıcı Lisansı verirken, 1 şirketi de Doğalgaz Toptan Satış Lisansını sonlandırdı. 
EPDK, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Lisans Yönetmeliği çerçevesinde Aygaz Anonim, İpragaz A.Ş. ile Ergaz Sanayi ve Ticaret'e LPG Depolama Lisansı verirken, Has-Gaz Lpg Dağıtım'a da LPG Dağıtıcı lisansı verdi.

Aynı zamanda kurul, Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümlerine göre, 2 şirkete Madeni Yağ Lisansı, 1 şirkete de Depolama Lisansı verdi. EPDK, 4 şirketin de Madeni Yağ Lisansını iptal etti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde